Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Efter dödsbeskedet - AIK-spelarna i sorg: "Alla är jätteledsna"

Foto: Scanpix

AIK-målvakten Ivan Turina är död.
Under förmiddagen samlades lagkamraterna på Karlberg.
- Alla är naturligtvis chockade och jätteledsna, säger klubbens kommunikationschef Gabriella Blombäck till fotbollskanalen.se.

Tidigt på torsdagen hittades AIK-målvakten Ivan Turina avliden i sin lägenhet. Polisen fick kännedom om dödsfallet 07.20 på morgonen och man skickade en patrull till Ivan Turinas bostad, där en granne skulle möta upp. Polisen bekräftar händelsen.

Under förmiddagen samlades AIK-spelarna på träningsanläggningen där alla fick det sorgliga beskedet.

- Spelarna har samlats på Karlberg. Andreas Alm och Björn Wesström har varit där och berättat för dem. Jag var inte där. Jag har varit på kontoret och har tillsammans med vår vd (Thomas Edselius) berättat för alla på kontoret om vad som har hänt. Alla är naturligtvis chockade och jätteledsna. Jag gissar att spelarna reagerade på samma sätt. Vi är alla helt skakade och chockade. Vi känner framför allt med Turinas familj, han efterlämnar ju fru och två barn, säger Gabriella Blombäck till fotbollskanalen.se.

- Första fokus har varit att ta hand om hans familj och att ta hand om spelarna och även personalen som jobbar här. Nu pratar vi om att eventuellt ordna en presskonferens i eftermiddag eftersom det spekuleras väldigt mycket. Vi försöker se om vi kan ordna en presskonferens med vår läkare Karol Zyto så att ni kan ställa alla frågor ni har om hur en sån här sak kan hända. Vi håller på att titta på det nu, om vi kan få ihop det.

Ni ska spela match mot IFK Göteborg på måndag, har ni hunnit tänka något på om det blir match?

- Det har vi inte hunnit prata om än. Det får bli en fråga för i eftermiddag eller i morgon

Publicerad 2013-05-02 kl 10:18
Annons
Annons
Annons