POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

Efter försäljningarna av Quaison och Markkanen – så ska AIK ersätta stjärnorna: ”Han står först i kön”

Foto: SCANPIX

AIK har gjort två rekordförsäljningar på kort tid. Nu jobbar man på bred front för att ersätta stjärnorna.
- Vi har ett gäng namn där det skulle kunna vara aktuellt att köpa direkt, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Först sålde AIK Robin Quaison för 20 miljoner till italienska Palermo - klubbens dyraste försäljning med en akademispelare någonsin. Och under onsdagskvällen så blev det klart att Eero Markkanen flyttar till Real Madrid. För den värvningen får AIK 20 miljoner, plus ytterligare 10 om alla delar i avtalet slår in över spelarens kontraktslängd. Om det händer blir Markkanen den dyraste spelaren i AIK:s historia.

Efter rekordvärvningarna jobbar AIK på bred front för att hitta ersättare till de flyttande stjärnorna.
- Vi har ett gäng namn där det skulle kunna vara aktuellt att köpa direkt. Vi har ett gäng namn som vi följer dagligen. Vi har också några spelare som är inne hos oss och provar, så vi jobbar på bred front. Men framförallt så inventerar vi de spelare vi har. Vi har haft Kwame (Karikari) utlånad, han är tillbaka från Turkiet och han ska få sin chans. Han står först i kön i dag av de som är nya så att säga, säger sportchefen Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Med de stora försäljningarna i ryggen så har AIK ekonomiska möjligheter att värva lite större namn. Men Björn Wesström menar att strategin för värvningar inte ändras efter rekordförsäljningarna.
- Tvärtom. Det stärker oss i tron om att vi gör rätt saker, säger han.

Vi har haft en idé länge och det har lett fram till bland annat den här transfern. Så vi tänker inte ändra i det bara för att vi har gjort den här transfern.

Fler spelare i AIK ryktas vara på väg att lämna klubben. Bland annat kan Alexander Milosevic, Nabil Bahoui och Celso Borges vara på väg bort.

Publicerad 2014-07-24 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå