Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Efter Markkanen - här är AIK:s nya succéfinne

Foto: SCANPIX

Den förra finnen i AIK såldes till Real Madrid. Nu är en ny finländare på plats i Sakari Tukiainen som förra året gjorde hela 40 mål i den finska andraligan. Men en nya Eero Markkanen är det inte enligt Andreas Alm:

– Nej, det här är en högerfotad spelare.

Eero Markkanen gjorde förra året succé i AIK och såldes under sommaren till Real Madrid. Nu har AIK en ny finländsk anfallare på provspel i Sakari Tukiainen. 23-åringen gjorde hela 40 mål för sitt Atlantis i den finländska andraligan denna säsong.

– Det är ingen slump att vi har hittat honom. Vi har en erkänt skicklig scoutingverksamhet som hittat många duktiga fotbollsspelare. När vi fann Markkanen fick vi lite kontakter och hittade nu Tukiainen, säger Andreas Alm till Fotbollskanalen.

I gårdagens träningsmatch mot Syrianska gjorde finländaren två mål. Matchen slutade 3-2 och avslutade Sakari Tukiainens provspel i AIK.

– Han är en målskytt som gjorde två mål och det är alltid bra när målskyttar gör mål.

Är det en ny Eero Markkanen som ni haft på provspel?

– Nej det här är en högerfotad spelare. Men det är en spelare som gillar att möta i djupled och har en bra storlek på sin fysik.

Janne Saksela och Alexander Jakobsen var också på provspel i klubben och spelade från start i träningsmatchen. Klubbens sportchef Björn Weström säger att man ännu inte tagit något beslut kring spelarna.

– De två finska åker hem idag helt enligt planerna. De båda står under kontrakt och om AIK är intresserade så kommer vi ta kontakt med deras klubbar. Men där har vi inte fattat något beslut.

När tror du att ni tar ett beslut om dessa spelare?

– Vi stänger inga dörrar genom att sätta någon speciell tid, utan vi har hela transferfönstret på oss att agera i spelarfrågor.

Det svenska transferfönstret stänger 31 mars.

Publicerad 2014-11-07 kl 09:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons