Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT

Nebojsa Novakovic & Rikard Norling

Efter Norlings hyllning – Novakovic rörd: ”Tack vare honom blev jag tränare”

Rikard Norling hyllade Nebojsa Novakovic i en lång intervju med Fotbollskanalen.
AIK-tränaren blir stolt och rörd.
- Det var han som fick mig att vilja bli tränare, säger Novakovic.

Fotbollskanalen kunde tidigare publicera en lång intervju med Rikard Norling där han inte minst talade om tiden i Brann och Allsvenskan. Bland annat hyllade han Nebojsa Novakovic med orden:

- Jag vet att om jag ligger och mår riktigt dåligt och svävar mellan liv och död så tror jag att jag kisar fram bilden, konturen på Nebojsas (Novakovic) ansikte bredvid min bädd. Han finns där och kommer alltid att göra det, och jag kommer alltid att finnas för honom.

Nebojsa Novakovic hyser lovord över sin förre tränarkollega.

- Ja men det är fina ord från en fin tränare. Jag kommer framför allt ihåg den tiden från AIK hur mycket tid och hjärta han lade. Nu när man inte har jobbat tillsammans på länge och läser hans ord värmer det i hjärtat, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS

Den nuvarande assisterande tränaren påpekar även att Norling hade en viktig roll i hans karriärval, redan under hans tid som spelare.

-Jag har alltid sagt att jag har Norling och tacka för att jag började tänka på att bli tränare. Under min karriär som fotbollsspelare i AIK var han tränare för juniorerna i början, men redan där började han få mig att tänka i de banorna, att inte bara tänka som en spelare utan även som tränare. Jag skulle inte vara där jag är idag utan Rikard Norling, det var han som fick mig att orka och vilja. Vi som jobbade närmast honom förstår och vet vilken fantastisk tränare och framför allt människa han är.

50-åringen menar att Norlings hittills misslyckade sejour i Brann bara har höjt honom som människa och tränare. Novakovic menar att det inte är många som skulle gjort samma val som han efter en sådan säsong.

ANNONS

- Som alla tränare hamnar man någonstans i karriären där man har uppförsbacke. Någon annan skulle sticka och han skulle säkert kunna få ett annat jobb då många klubbar har skrikit efter honom, men han är stolt och han vet att han kan reparera CV:et från förra året. Han vill ha de tillbaka på det spåret de var på när han kom. Framför allt har han ett kunnande och när man vet om sina kunskaper och styrkor, vet man att man kan ändra på det och just nu vill han bättra sig. Det var ett jobbigt år för honom och vi pratade några gånger, men han blev bara bättre som tränare och person. Som man ser tydligt kan man inte få framgångar i hela sin karriär, utan det kommer motgångar då och då. Förhoppningsvis utvecklar detta honom ännu mer som tränare.

Tror du vi får se Rikard Norling i AIK igen?

- Han är en sådan tränare som älskar AIK, det vet jag. Han både älskade att jobba och träna under de fyra åren han var huvudtränare. Det är säkert att han i framtiden någonstans kommer känna i hjärtat att han ska göra det igen och det är säkert att framtiden kommer utvisa vad som händer. Jag hoppas att han kommer tillbaka som chefstränare någon gång igen. Som du vet i dagens fotboll är det svårt att veta hur det kommer se ut framöver så vi får se, säger Nebojsa Novakovic till Fotbollskanalen.

ANNONS
Publicerad 2015-02-17 kl 19:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto