POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
AIK

Efter succéutlåningen: ”Han är absolut mer redo för AIK nu”

Foto: Scanpix

Alhassan "Crespo" Kamara, i ÖSK

Utlånad till Örebro - då lossnade det ordentligt för AIK-talangen Alhassan "Crespo" Kamara. Till nästa säsong kan Sierra Leone-talangen vara med och slåss på allvar:
– Vi har fått det utfallet vi ville se av det här lånet, säger AIK:s chefsscout.

Hajpad när han kom till AIK förra vintern och snabbt jämförd med Banguras. Men Sierra Leone-talangen Alhassan ”Crespo” Kamara, 19, satte inte några större avtryck under debutsäsongen i AIK.

Efter sparsamt med speltid lånades han ut till Örebro i sommarfönstret och hösten gav fyra mål på åtta matcher i bottenlaget, och ett nyfunnet självförtroende.

Men Crespo:s framtid i AIK är ändå osäker. Benhård konkurrens om de offensiva platserna med bland andra Henok Goitom, Celso Borges, Kwame Karikari, Viktor Lundberg och nye Kennedy Igboananike.

Dessutom försöker AIK lösa Mohamed Bangura från Celtic. En ny utlåning är långt i från utesluten för anfallstalangen.

– Det kommer ett januarifönster där bitar lär falla på plats och innan dess är det svårt att säga något definitivt. Det är då vår trupp kommer att sätta sig, säger AIK:s chefsscout Björn Wesström till FotbollDirekt.se..

–  Men han är absolut mer redo för AIK nu. Vi har fått det utfallet vi ville se av det här lånet, precis som vi fick med Kwame Karikaris utlåning till Degerfors. ÖSK och Degerfors har gjort ett bra jobb här och ska ha beröm.

Har ni hört något från ÖSK om hur de ser på en ny utlåning?

– Nej, men vi står alltid i kontakt med klubbar som vi haft spelare utlånade till. De har säkert en hel del arbete framför sig efter degraderingen, en annan sportslig och ekonomisk verklighet att förhålla sig till och en ny trupp att bygga för superettan. Även om det kan se så ut är det ju inte som att man bara bestämmer sig för en spelare, en trupp byggs som en helhet och de spelare man går för står i förhållande till andra spelare.

– Så i nuläget är han AIK-spelare och vi har ingen liggande förfrågan på honom. Det är upp till honom att visa vad han går för under vintern här.

Publicerad 2012-11-27 kl 10:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå