Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Efter Turinas död - fotbollssverige visar kärlek: "Fint när andra lag och spelare visar stöd"

AIK:s målvakt Ivan Turina är död.
Då visar fotbolls- och supporter-Sverige sitt stöd.
- Det finns en rivalitet, men när det ligger en Djurgårdströja i kullen där borta vid bordet så känns den helt rätt, säger Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

AIK är i chock efter att målvakten Ivan Turina, 32, gick bort natten till torsdag. Efter det tragiska dödsbeskedet förenades fotbolls- och supporter-Sverige. Trots rivalitet mellan klubbar fick vi se förståelse, respekt och stöd.

På sociala medier visade spelare, klubbar och fans sitt stöd till AIK och till Ivan Turinas nära och kära. Flera föreningar skickade blommor till AIK och vid minneslunden vid träningsanläggningen på Karlberg låg blommor från hammarbyare och en Djurgårdströja som var signerad från deras seniortrupp.

- Normalt sätt så är ju en Djurgårdströja för oss i AIK något som sticker lite i ögonen. Det är alltid Fair play och sånt som finns, men någonstans så är det så att det finns en rivalitet. Men när det ligger en Djurgårdströja i kullen där borta vid bordet så känns den helt rätt, säger tränaren Andreas Alm till fotbollskanalen.se.

- Då har jag väl i det bakat in också de andra klubbarna som har visat sitt stöd och sin respekt för det som har hänt.

AIK:s målvaktstränare Lee Baxter:

- Man märker att man inte är AIK-familjen, man är fotbollsfamiljen i sig. Vi står väldigt nära varandra. Man kan skingra den här rivaliteten och någonstans vet alla att det är en lek vi håller på med. Det ska vara roligt. Man ska ha kul ihop och det blir extremt påtagligt när något sådant här sker. Det är synd att det ska vara så för att man ska komma till insikt. Men det är fantastiskt. Det hedrar att det kommer grejer från alla håll och kanter. Jag har blivit nerringd från folk som inte känner mig, folk som bland annat känner Stuart (Baxter, Lees pappa) ringer och beklagar, säger han.

Sportchefen Björn Wesström har varken läst i tidningar eller på sajter och inte heller tittat på teve efter torsdagens dödsbesked. Men han har ändå fått med sig det stora stödet från fotbolls- och supporter-Sverige.

- Jag har inte följt med i medierapporteringen men jag har fått rapporter om en del. Jag har förstått att det har skrivits många fina och respektfulla saker. Det är fint när rivaler, andra lag och spelare, visar sitt stöd, säger han.

Publicerad 2013-05-03 kl 14:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons