Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Goitom tvingades byta i halvtid: "Kände av skadan på uppvärmningen"

Foto: Scanpix

DIF:s Vytautas Andriuskevicius mot AIK:s Henok Goitom

AIK:s anfallsstjärna Henok Goitom tvingades kliva av redan i paus. Skadan i baksidan av vänsterlåret gjorde sig påmind.

- Jag kände av skadan redan under uppvärmningen, sa han efter matchen.

Henok Goitom har under säsongen dragits med stora skadeproblem. Både ryggen och låret har krånglat för anfallsstjärnan som värvades från spanska Almeria under fjolårssäsongen. 

Idag kom problemen med låret smygande redan under uppvärmningen men AIK-lägret beslutade sig för att chansa och startade trots det med Goitom på topp. Den chansningen höll inte. 

- Jag kände av skadan redan på uppvärmningen men man vill ju så mycket. Det är ett derby och även om man får halta i 45 minuter så vill man att det ska funka. Första tio-femton minuterna gick det sisådär i alla fall. Men det var svårt. Man skadar laget också i och med att man inte kan delta i försvarsspelet. Speciellt i derbymatcherna måste man vara delaktig i försvarsspelet och då sa vi efter 45 minuter att "det går inte".

Gotiom har haft problem med sin baksida sedan matchen mot Malmö i mitten av april och det är ett kännbart avbräck för AIK-lägret. 

- Han är en fantastisk spelare. När han är på planen så får vi en dimension som är riktigt riktigt bra. Trots att han haltar och trots att spelar på mindre än hundra procent, sa Andreas Alm efter matchen och det är en bekymrad huvudtränare som på nytt tvingas konstatera att Goitom inte kan träna och spela för fullt. 

- Det är klart att det inte är en bra situation. Han tränar ju ingenting emellan matcherna. Det blir inte bra för oss. Utifrån matchbild får vi välja vilka forwards vi tar in istället för honom. De egenskaperna han har, har de andra tillsammans på något sätt. 

Publicerad 2013-05-22 kl 23:19
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons