Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Goitoms kritik mot landslaget och Hamrén: "Inte bitter, vill bara provocera fram den råa sanningen"

Foto: Scanpix

Henok Goitom, AIK

Henok Goitom är besviken på Erik Hamrén. AIK-stjärnan står utanför landslagstruppen – och tror att förklaringen kan vara hans frispråkighet.

"Jag är inte bitter utan vill bara provocera fram den råa sanningen", skriver Goitom.

Forwarden har ett långt förflutet som utlandsproffs och har bland annat spelat med Udinese i Serie A samt för flera spanska klubbar. Däremot har han aldrig fått några återkommande möjligheter att visa upp sig i Blågult, trots att såväl experter som supportrar i perioder velat se honom där. Nu har Goitom lagt ut ett långt inlägg på facebook där han ger sin version av hur förbundskaptenerna behandlat och, i hans ögon, förbisett honom under årens lopp.

"2009 gör jag 10 mål i La Liga med Valladolid och får inte ens ett samtal av landslagsledningen. Mina kompisar sa skämtsamt att jag skulle ha större chans ifall jag spelade i allsvenskan, då det fanns allsvenska spelare med i landslagstruppen 2009", skriver Goitom.

Till den pågående januariturnén i Abu Dhabi fick 29-åringen inte heller någon kallelse, och han har svårt att köpa Erik Hamréns argument i frågan.

"Jag tycker jag gjorde bra ifrån mig förra säsongen med AIK i allsvenskan. Hamrén säger i en intervju att jag är för gammal för vinterturnen (bara allsvenska spelare följer med). Tobias Hysén blir uttagen men kan inte vara med på grund av sin flytt. Hysén är två år äldre än mig..."

Enligt Henok Goitom kan det vara så att han, genom sin rättframma stil, inte ansetts passa in i mallen för hur en landslagsman förväntas bete sig. Anfallaren drar sig till minnes en episod med U21-landslaget 2005, där han efter förlust med 5-0 tyckte att Sverige ställt upp med en för defensiv taktik. Men han upplevde att det inte var populärt att stå för sina åsikter på det sättet i medierna.

"Jag var 20 år! Inte visste jag att det uttalandet betydde att man gick emot tränarna. Allt jag sa var bara sanningen och vissa uppfattade det som att man skyllde på tränarna vilket inte var min intention. Den intervjun skulle komma att förfölja mig under hela min karriär", skriver Goitom på facebook.

Han lägger till att han nu skriver sin mening för att på sikt försöka skapa ett öppnare klimat så att nya talanger som dyker upp i svensk fotboll ska få det lite lättare än han själv upplevt att han haft det.

"Jag är inte bitter för att jag inte fick chansen utan jag vill bara provocera fram den hårda och råa sanningen. Jag tror Hamrén tyvärr aldrig skulle våga säga som det är för det är för kontroversiellt. Tänk er om Hamren exempelvis sa "Vi gillar inte dig helt enkelt". Säkert kommer jag få det jobbigt i framtiden på grund av denna berättelse som när jag ska gå på tränarkurser eller med min förening Kista Galaxy och så vidare, och det har vi sett prov på på sistone då en person från SvFF sa till Bojan att vi måste vara försiktiga med våra uttalanden ifall vi vill gå tränarkurser. Anledningen till att jag delar med mig av det här är för att nästa generation ska kunna ha det bättre", skriver Goitom.

Fotbollskanalen.se har varit i kontakt med Henok Goitiom som hälsar i ett sms att han inte vill lämna några fler kommentarer i ämnet.

Här kan du läsa facebook-inlägget i sin helhet.

Publicerad 2014-01-17 kl 09:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons