Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Inget nytt Bangura-lån för AIK: "Inte vår strategi"

Ännu ett Bangura-lån är inte troligt  för AIK.
- Det här handlar inte om vad Celtic bestämmer sig för eller vad vi tycker om Mohamed. Det är inte vår strategi att hålla på att låna spelare, säger scoutchef Björn Wesström.

Mohamed Bangura är tillbaka i Celtic och han ser förlorad ut för AIK. En rak affär har setts som utesluten då skottarna då sannolikt, enligt vad FD erfar, skulle kräva AIK på mellan 15-20 miljoner kronor.

ANNONS

Nu utesluts i stort sett också möjlighet nummer två; ett lån.
AIK:s ledning har mycket svårt att se en sådan uppgörelse på nytt – oavsett Sierra Leone-spelarens starka anseende i Solnaklubben. Mohamed Bangura ser ut som ett avslutat AIK-kapitel för den här gången.

- Det här handlar inte om vad Celtic bestämmer sig för eller vad vi tycker om Mohammed. Det är inte vår strategi att hålla på att låna spelare, sen kan det hända i undantagsfall men inte systematiskt säger AIK:s scoutchef Björn Wesström till FotbollDirekt.se.

- Vi ser det som snudd på orealistiskt. Vi har en tydlig strategi i AIK gällande spelarförsörjningen i truppen och den strategin handlar om att till stora delar som klubb äga spelarna säger Wesström.

- Han är sannolikt ett avslutat kapitel hos oss. Så är det bara, hur mycket hopp man än alltid försöker ha.

ANNONS
- Så nej, frågar du mig idag så tror jag inte på ett nytt lån. Antingen behåller Celtic honom eller så säljs han ut i Europa eller så tror jag man lånar ut honom på en annan marknad där det finns ekonomiska förutsättningar att täcka hans lön.
Så strategin nu från Celtic-håll tror du nu blir att agera i januari?

- Celtic bör vilja avvakta januari månad för att se om de första kan sälja honom förutsatt att dom inte behåller honom.

Varför tror du inte att han inte fungerar i Celtic?

- Jag är för långt ifrån för att ens spekulera i det. För mig är han uppenbart tillräckligt bra men samtidigt finns det inget fog för någon uttagningskritik mot Celtic så bra som klubben går, säger han och syftar på skottarnas Champions League-succé.

Hur tänker ni nu när ni släpper tankarna på Mohamed Bangura – vill ni ersätta honom utifrån?
ANNONS

- Nej, vi har Goitom, Karikari, Lundberg, Kamara, Koakou och Igboananike som först och främst kommer konkurrera i forwardsposition vilket både är en stark, erfaren och samtidigt en forwards besättning med stor potential.

Publicerad 2012-12-15 kl 17:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto