Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Karlsson: "Vi ska ner till Malmö och plocka minst en poäng"

Foto: Scanpix

AIK inledde säsongen med en seger – och backen Per Karlsson tror att stockholmarna kan rubba MFF i nästa omgång.
- Vi ska ner och plocka minst en poäng, säger han till fotbollskanalen.se.

Det började lite avvaktande när AIK klev in i årets allsvenska genom att ta emot Halmstadpå Friends Arena under måndagseftermiddagen. Men efter en chansfattig start lyckades hemmalaget koppla greppet och bärga en 2-1-seger tack vare mål från Henok Goitom och inhopparen Johan Blomberg.

- Ängsligt? Nej, det tycker jag inte att det var från vår sida. Snarare visade vi tålamod och ville ta oss in i säsongen på ett metodiskt sätt. Vi var lugna och hade 70 procents bollinhav före paus. Sedan är det klart att vi ska ställa högre krav på det rent spelmässiga vad det lider, men som premiär betraktat var det allra viktigast med en vinst, säger backen Per Karlsson till fotbollskanalen.se.

Tidigare har AIK haft väldigt svårt att prestera just i premiärsammanhang, och "Pertan" förklarar att det blir skönt att slippa den stämpeln efter mötet med HBK.

- Ja, det var mycket ångest och spänningar som släppte, så nu känns det som att vi så sakteliga kan blicka framåt och börja fokusera mer på MFF borta på torsdagen.

Hur går tankarna inför den matchen?
- Klart att det blir en utmaning, men generellt sett vet vi att vi gjort bra ifrån oss i Malmö så vi kommer dit med ett gott självförtroende. De har väl det bästa laget i Sverige just nu och har vunnit allsvenskan och nått Champions League, men vi är redo och tänker åka ner och plocka minst en poäng.

Vilka är de största hoten i MFF:s spel som du ser det?
- Nu har de ju ganska många nya spelare som vi ska läsa in oss på idag och imorgon, men tittar man på dem vi mött tidigare är det svårt att bortse från en sådan som Markus Rosenberg. Han är väldigt vass.

Hur gör man för att stoppa honom?
- Rent taktiskt spelar jag inte annorlunda som back mot honom än vad jag gör i vanliga fall, utan det handlar mer om fokus. När någon har den kvaliteten att han kan blixtra till och avgöra gäller det att vara på tårna i 90 minuter, inte 88 eller 89. Det är det där fåtalet sekunder man slappnar av som kan bli kostsamma. Därför får man jobba med sig själv och sitt eget huvud för att inte göra avkall på de bitarna.

Ni saknar Nabil Bajoui efter hans hjärnskakning, medan MFF saknar den avstängde Enoch Kofi Adu. Vad betyder det för matchen, tror du?
- När det gäller Adu har jag ingen riktig uppfattning, men det är klart att man alltid får förändra i viss mån när en startspelare inte är disponibel. För oss är det ju så att "Nabbe" varit vår bäste spelare över tid och självklart är det ett avbräck när han inte är med. Men vi såg ju i andra halvlek mot Halmstad att våra kantspelare kunde fylla luckan. Nu får någon av dem kliva fram och ta chansen.

Publicerad 2015-04-07 kl 12:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons