Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Kenny Pavey om återkomsten: "Hade fjärilar i magen i morse"

Foto: Scanpix

I oktober 2011 tackade AIK av Kenny Pavey.
Nu är han tillbaka i klubben.
- Jag hade fjärilar i magen när jag körde till Karlberg i morse, säger han till fotbollskanalen.se.

Kenny Pavey lämnade AIK efter säsongen 2011 och avskedet på Råsunda var fint. Engelsmannen gjorde ärevarv och kastade upp sitt matchställ till fansen. Mittfältaren skrev på för Ljungskile och gick vidare till Öster och så i somras ringde telefonen. AIK ville ha tillbaka honom.

- Hyllningarna jag fick när jag lämnade klubben… alltså, det var överväldigande, ett tecken på kärlek. Det gjorde såklart att det blev väldigt mycket känslor när AIK ringde mig i somras. Men jag respekterar att Öster ville behålla mig och då var det bara att fokusera på att försöka hjälpa till att rädda det allsvenska kontraktet. Jag är tacksam för allt Öster gjort för mig, fansen och klubben var fantastiska. Jag hoppas att Öster tycker bra om mig också och jag önskar klubben lycka till i framtiden. Jag tror att man är tillbaka i allsvenskan nästa år, säger Kenny Pavey till fotbollskanalen.se.

- Men jag är ju inte den första spelaren som har tackats av och sedan återvänt. Paul Scholes fick ju också fina hyllningar när han sa att han skulle lägga av, men kort därefter var han tillbaka i klubben. Och min gamla lagkamrat i Ljungskile Jörgen Wålemark har gjort fler comebacker än vad Rocky Balboa gjorde.

Hur har känslorna varit under de här månaderna när du hela tiden har vetat om AIK:s intresse?

- Det har varit upp och ner. Det är ingen hemlighet att jag har ett stort AIK-hjärta. Min familj har varit kvar i Stockholm och nu är vi väldigt glada. Det första min son sa när jag berättade att jag ska spela i AIK igen men att han inte fick säga det till någon var: "Nummer 14!" Jag tror att det blir mitt nummer igen.

- Jag hade fjärilar i magen när jag körde till Karlberg i morse för att skriva på kontraktet, det kändes precis som första gången jag åkte dit. Den första jag såg när jag öppnade dörren till klubbhuset var Celso Borges. Vi möttes i en fin kram. Sedan var det kul att träffa alla igen. Det blir fantastiskt att presenteras på Hovet i kväll.

Varför ville AIK ha dig?

- Först och främst för att jag är en duktig fotbollsspelare. Det tycker jag att jag visade förra säsongen, speciellt när vi spelade mot AIK. Sedan är jag en spelare som kan förändra matchbilder. Det kanske AIK saknade förra året. Jag har tidigare pratat om när vi tog SM-guld 2009, då hade vi i tre av de fyra sista matcherna avbytare som kom in och gjorde mål, det är imponerande.

Sedan är du en AIK-profil, är det något som klubben har saknat efter att bland annat du, Daniel Tjernström, Bojan Djordjic och senast Martin Mutumba har lämnat?

- Så kanske det är, det är en sak som är väldigt viktig – att ha karaktärer som brinner för klubben.

Kenny Paveys kontrakt är på två år, men engelsmannen berättar att han och AIK har en plan om ett långt samarbete.

- Ja, vi har en längre plan. Tanken är att jag fortsätter jobba i klubben när jag slutar spela. Att jag ska jobba med utveckling av spelare på något sätt i vår klubb. Det känns väldigt spännande.

Publicerad 2014-01-16 kl 13:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons