Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Kenny Pavey om vännen Ivan Turina: "Han ringde efter mina matcher i Ljungskile"

Foto: Scanpix

De spelade tillsammans i två säsonger.
Nu sörjer Kenny Pavey sin förre vän Ivan Turina som avled på torsdagen.
- Jag såg honom främst som en fin människa, säger Pavey till fotbollskanalen.se.

Tidigt på torsdagen hittades AIK-målvakten Ivan Turina avliden i sin lägenhet. Under förmiddagen samlades AIK-spelarna på träningsanläggningen där alla fick det sorgliga beskedet. I Växjö sörjer ytterligare en person. Efter två säsonger tillsammans blev Kenny Pavey och Ivan Turina väldigt goda vänner. Imorse fick engelsmannen beskedet om att kompisen gått bort.

- Det är tufft nu. Jag är väldigt ledsen. Jag fick veta det från en på vår träning. Jag fick en chock. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag bröt ihop och ville bara vara ensam. Mina tankar går till Ivans familj, till hans fru och två barn, de har ju ett barn på väg också. Det är en tragedi, säger Kenny Pavey till fotbollskanalen.se.

Den 26 maj 2010 skrev Ivan Turina på ett treårskontrakt med AIK och flyttade till Sverige. Då hade Kenny Pavey varit i klubben i fem år. Två år senare lämnade engelsmannen laget och flyttade till Ljungskile.

- När jag lämnade AIK var han en av de första som ringde efter varje match för att kolla hur jag hade det i Ljungskile. Han var en väldigt snäll människa. Alla kände till honom som en bra målvakt, en av de bästa i serien, men jag såg honom främst som en fin människa, säger Kenny Pavey.

- Min familj bor ju kvar i Stockholm och bara för några dagar sedan var min fru och vår son på väg hem från dagis när en bil stannade till och plockade upp dem. Det var Ivan. Han körde hem dem. En fantastisk människa. Han kommer att vara otroligt saknad.

Hur kommer du att minnas Ivan?

- Som jag sa: som en fantastisk människa som brydde sig om sina nära och kära. Vi spelade tillsammans i AIK i två säsonger och vi hade en bra tid tillsammans. Han var en riktig karaktär. Som han pratade. Hans humor var fantastisk.

- Det här är så sorgligt. Jag kan inte tro att det är sant. Nu vill jag bara upp till Stockholm så snabbt som möjligt och vara med min familj och hans familj. Jag pratade precis med min fru Danielle som också är väldigt ledsen. Det var många som försökte nå mig innan det kom ut, AIK:s målvaktstränare Lee Baxter till exempel. Ingen tror att det är sant. Jag tänker bara på hans familj. Vi måste ge dem stöd nu.

Publicerad 2013-05-02 kl 11:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons