Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Klart: AIK spelar mot Blåvitt - tog beslutet efter träningen

Foto: Scanpix

AIK ser ut att spela på måndag.

Trots Ivan Turinas död.
Efter fredagens träning kom beskedet att AIK kommer att spela sin match mot IFK Göteborg på måndag.
- Jag skulle bli otroligt förvånad om det inte blir match, säger sportchefen Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Efter Ivan Turinas bortgång har det länge varit osäkert om matchen mot IFK Göteborg på måndag skulle spelas som planerat eller om den skulle flyttas. Många spelare var osäkra till att dra på sig matchtröjan redan på måndag men beskedet som gavs efter dagens träning innebär att det att planeringen fullföljs.

- Efter att ha pratat med Andreas (Alm) så skulle jag bli otroligt förvånad om det inte blir match, säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se

- Spelarna tyckte det var skönt att vara tillbaka i träning och det fick dem att fokusera på annat.

Innan träningen berättade Wesström att man hade som utgångspunkt att spela matchen men att man ville avvakta spelarnas reaktioner. Samtidigt tryckte sportchefen på att Ivan Turina förmodligen ville att matchen skulle spelas eftersom han själv var en rutinmänniska.

-En sorg är väldigt personligt, hur man vill uttrycka den och behandla den. Sedan tror jag att vi som klubb måste vara tydliga i hur vi vill göra. Det finns ett enda skäl till att vi som är här kände Ivan Turina och det är att han var målvakt i AIK. Det fanns ingen annan gemensam nämnare. Han var en extrem rutinmänniska själv och för att hedra honom på bästa sätt så tror jag att vi ska fullfölja de rutiner som ligger. Det tror jag är ett fint sätt visa honom att det är så vi fullföljer.Vi pratade med gruppen i de här termerna innan vi gick ut till träningen, säger han.

- Det vi förhåller oss till är att det ligger en match där på måndag. Det är det vi förhåller oss till.

Och efter grönt ljus från spelare och ledare står det alltså klart att matchen med största sannolikhet kommer att genomföras som planerat och spelas därför Friends Arena på måndag med start klockan 19.05

Publicerad 2013-05-03 kl 11:55
Annons
Annons
Annons