POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Kuppen på AIK:s bolagsstämma - utrensning av gamla styrelsen

Foto: SCANPIX

Johan Segui, numera ordförande både i AIK FF och AIK Fotboll AB.

Fotbollsföreningen AIK tar över makten i AIK Fotboll AB. Detta efter en kupp på bolagsstämman som slutade med att fem personer från gamla styrelsen lämnade.
AIK FF:s ordförande Johan Segui är nu även ordförande i aktiebolaget.

Under torsdagskvällen så höll AIK Fotboll AB sin årliga bolagsstämma. Bolagets nomineringskommitté hade lämnat ett förslag på att behålla den tidigare styrelsen, med undantag för Manfred Aronsson som avböjt omval. Men AIK Fotbollsförening hade en annan riktning i åtanke. Totalt lämnade fem personer från den gamla styrelsen. Dessa var förutom nämnde Aronsson också Gustaf Eriksson, som avböjde omval, Per Carlsson (tidigare ordförande), Christer Danielsson och Franco Zanetti.

Enligt Sportbladet finns det stort missnöje med hur FF tog över makten i klubben.

Johan Segui, som sedan tidigare är ordförande i AIK FF är numera ordförande även i AIK Fotboll AB. Han ser inte på övertagandet av styrelsen som en utrensning.

- Nä, absolut inte, säger Segui till Sportbladet.

Den dubble ordföranden är även extern VD för aktiebolaget AIK Merchandise. Men Segui håller inte med om att det är han som styr klubben.

- Nej, de som känner mig och som suttit i samma styrelse som mig vet att jag inte styr någonting överhuvudtaget, jag samordnar snarare. Det är medlemmarna som bestämmer i AIK, säger han.

Publicerad 2015-03-13 kl 08:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå