Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

LUNDHS PODCAST: "Han var ute efter mitt jobb och fick det"

AIK

När AIK gick upp i Allsvenskan igen 2005 så återanställde klubben sin gamla sportchef Stefan Söderberg. Men styrelsen byttes snabbt ut och enligt Söderberg själv var den nya styrelsemedlemen Ola Andersson ute efter hans jobb
– Han ville ha mitt jobb och fick det till slut.

Stefan Söderberg, eller "mannen med hatten", är veckans gäst i "Lundh". Där berättar den gamla sportchefen med ett förflutet i båda AIK och Djurgården om 2005 när han återanställdes av AIK. Klubben hade precis gått upp i Allsvenskan och ville ha tillbaka den sportchefen som man haft under Champions League-åren.

– AIK gick upp till Allsvenskan och ville anställa mig som sportchef igen. Så vi gjorde ett avtal under hösten.

Men de slutade också att du blev utkastad, vad hände där?

– Då kom det in en ny styrelse med Charlie Granfeldt i spetsen. Den okunskap som dessa personer hade alltså...de hade ju inte en aning om vad en förening var. Såklart det inte är roligt att ha en sportchef som hela tiden klagar på dem och talar om att deras prestation är oduglig.

ANNONS

– Det var Charlie Granfeldt som ville ha bort mig. Sedan fanns det såklart en annan i styrelsen som ville ha mitt jobb och fick det dessutom. Det var ju Ola Andersson. När jag kallades då den femte maj sa dem att de ville ha andra arbetsuppgifter på mig.  Du ska inte vara kvar som sportchef. Då var det ju bara att lyssna på det, fast jag visste ju om hur det låg till. Ola var ju ute efter det jobbet och även han fick ju lämna efter något år då. Så det är tufft.

Stefan Söderberg pratar även om hans bråk med Erik Hamren, samt hur han gärna sett Robin Quaison stanna i Sverige i ytterligare två år.

Publicerad 2015-01-16 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto