Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Nätade för AIK 2004 – tillbaka på AIK:s arena 2013

Nio år efter sitt första allsvenska mål - är det klart att det blir spel i allsvenskan också 2013. Namnet? Andreas Eriksson.

I sin allsvenska debut, 040404 (4 april 2004) mot Gif Sundsvall hemma på Råsunda gjorde Andreas Eriksson sitt första, och skulle det visa sig, enda allsvenska mål den säsongen. Se målet här.
2013 är han tillbaka på AIK:s hemmaplan igen.

När nu förortslaget från västra Stockholm är tillbaka i högsta serien är också Eriksson tillbaka. På fredagen undertecknade han nämligen ett nytt tvåårskontrakt med BP.
- Det kommer bli tufft, det är alltid tufft. Allting handlar ju, egentligen, om att ha bra spelare. Med bra spelare så löser sig mycket. I år har vi varit skonade från skador, det gör också en del, kan det fortsätta så tror jag verkligen på det här laget. Målet är ju att vi ska hänga kvar, säger Eriksson till klubbens hemsida, brommapojkarna.se.

När han slog igenom i AIK var han ett spännande mittfältsnamn men det blev bara två säsonger i Solna-klubben innan karriären förde honom vidare via Väsby och Sirius till Brommapojkarna. Skador har dock bromsat hans framfart rejält dom senaste åren, även om han också stod för ett allsvenskt mål på 17 matcher 2009 och har totalt noterats för 50 matcher i högsta serien.
- Jag har ju varit med på resan och det ska bli kul att se vart den kan leda. Om vi kan etablera oss. Jag har varit här i fyra år, två år skadad och ett år att komma tillbaka. I år har det bara fungerat, säger Eriksson själv till Brommapojkarnas hemsida.

Eriksson, som i november fyllde 31 år, hoppas kunna hävda sig på högsta nivån i ytterligare några år om han får fortsätta vara skadefri vill säga.
- Personligen känns det ju som om jag har några år innestående. Får jag bara vara frisk kan jag spela till jag är 50...

Publicerad 2012-12-15 kl 09:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons