Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Quaisons hälsning efter 20-miljonersflytten: "Jag vill tacka förorten; dröm stort, vi kan också"

Robin Quaison är klar för Palermo.

Fotbollskanalen.se kan avslöja att AIK-spelaren klarat läkarundersökningen och skrivit på ett treårskontrakt.

- Jag vill tacka förorten för allt stöd och hjälp jag fått. Dröm stort, vi kan också, säger han till fotbollskanalen.se.

Precis som fotbollskanalen.se kunde rapportera på onsdagen får Serie A-laget betala 20 miljoner kronor för 20-åringen, trots att denne bara hade en säsong kvar på sitt kontrakt i allsvenskan.

- Det har varit otroligt viktigt för Robin att AIK ska få bra betalt. Nu får de två miljoner euro för en spelare som bara har ett år kvar på kontraktet. Och det är något som jag aldrig varit med om tidigare, säger Quasions agent Hasan Cetinkaya till fotbollskanalen.se.

Robin Quaison startade sin karriär i Järva Kista med flyttade till AIK som sjuåring. Där har han via pojk- och juniorlag samt förra samarbetsklubben Väsby United jobbat sig upp i A-laget. Den allsvenska debuten kom 2012.

- Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare, spelare och fans i AIK. Och till min agent som gjort det här möjligt, säger Quaison till fotbollskanalen.se.

- Sedan vill jag tacka förorten för allt stöd och hjälp jag fått och hoppas jag sänder signaler att vi också kan. Dröm stort!

Sedan debuten har han blommat ut till en viktig spelare och har bland annat varit med på två januariturnéer med landslaget.

Nästa steg efter kontraktsskrivningen blir nu att Quaison ansluter till Palermos försäsongsläger i Österrike.

- Palermo har visat kärlek sedan en tid tillbaka. Eftersom de har gjort det och visat tydligt att de vill ha mig så var det en dröm som gick i uppfyllelse att bli proffs i Serie A.

Robin Quaison har varit en populär spelare på Råsunda och Friends Arena. Nu lämnar han AIK, men inte för alltid.

- Jag hoppas att jag en dag kommer återvända till AIK och spela inför klubbens fantastiska fans igen.

Publicerad 2014-07-18 kl 15:50
Annons
Annons
Annons