Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/AIK

Tio månader efter korsbandskadan - nu gör AIK-mittfältaren comeback

Foto: Scanpix

Imorgon spelar AIK - Landskrona i svenska cupen. För första gången på åtta månader är Panajotis Dimitriadis med i AIK:s trupp efter sin korsbandskada
– Tanken är att jag ska få lite speltid, men vi trappar upp det långsamt, säger han till Fotbollskanalen.

Det var på en träning i maj förra året som AIK:s mittfältare Panajotis Dimitriadis hörde ett knäck får sitt knä. Efter magnetröntgen stod det klart att korsbandet var av och säsongen var över för 28-åringen.

Imorgon spelar AIK sin första match i svenska cupen då man tar emot Landskrona BoIS på Grimsta IP. Inför matchen så har chefstränare Andreas Alm tagit ut mittfältaren i truppen som nu gör comeback i den svartgula tröjan.

– Det känns bra och jag har tränat för fullt i en månad nu. Jag känner att knät är bra och att formen är på rätt väg. Men såklart är det lite nervöst inför första matchen på åtta månader, säger han till Fotbollskanalen.

– Tillsammans med läkarteamet så har vi sagt att trappa upp träningen långsamt för att undvika något återfall. Vi har varit väldigt försiktiga i det vi gjort.

Trots att mittfältaren nu är tillbaka i full träning så är han inte redo för nittio minuter. Istället har Dimitriadis tillsammans med Andreas Alm bestämt att det blir ett inhopp mot Landskrona.

– Tanken är att jag ska få lite speltid. Sen hur mycket det blir är beroende på matchbilden och hur det känns på uppvärmningen. Men ett inhopp ska det bli.

Du har fått hård konkurrens på innermittfältet då klubben tagit in Dickson Etuhu samt bytt spelsystem från 4-4-2 till 4-3-3. Hur tycker du att det känns inför säsongen?

Vi har fått in konkurrens på alla positioner vilket innebär en högre kvalité i truppen. För min egen del så är jag inte orolig då jag vet mina kvaliteér. Nu gäller det bara att komma tillbaka och bli frisk så kommer jag att ta en plats.

Du var i en väldigt fin form innan derbyt mot Djurgården förra året, när du direkt efter skadade dig. Kan du komma tillbaka till den formen tror du?

– Ja mer än så. Jag fick visa en bra sida av mig förra året, men jag har ännu mer i mig. Nu har jag tränat upp mig rejält sedan skadan och har blivit starkare både mentalt och fysiskt. Så jag är redo att göra en bra säsong.

Även AIK:s målvakt Patrik Carlgren är tillbaka efter att ha opererats för sitt knä


.

        Det känns bra och har tränat för fullt i en månad. Knät känns bra och formen är på rätt väg. Men det är såklart att det är lite nervöst när det är första matchen på åtta månader

Publicerad 2015-02-20 kl 15:56

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER