TV: AIK vann - men var illa ute

AIK

AIK slog Häcken hemma på Friends Arena med 2-0.

Daniel Majstorovic är inte med i AIK:s trupp. Utöver mittbacken är även Robin Quaison, som spelade senast men knappast tog chansen, petad.

Celso Borges är på landslagsuppdrag med Costa Rica och AIK brukar ha problem utan honom. Nu fick istället Henok Goitom ta ett litet kliv neråt i banan för att vara mer inblandad i spelet. Men efter den första halvleken var det fortfarande 0-0.

Men historiskt finns en målgaranti en matchen. Av de 22 gånger lagen mötts i allsvenskan har AIK gjort mål i alla. På hemmaplan har man dessutom aldrig förlorat mot Häcken.

I den andra halvleken kom matchen första mål, men då var det Häcken som gjorde det. Rene Makondele klackade fram bollen till Moestapha El Kabir, men domaren valde felaktigt att döma bort målet för offside.

Inte långt senare var det dags för en miss i motsatt riktning. Kennedy Igboananike kapades i straffområdet men domaren slog ut med armarna. Även den gången ett mycket tveksamt domslut.

Häcken dominerade totalt i den andra halvleken fram tills att 20 minuter återstod av matchen. Martin Mutumba slog då en inläggsfrispark som Alexander Milosevic nickade ner till Henok Goitom som kunde sätta 1-0 från nära håll.

På tilläggstid säkrades AIK-segern när Robert Åhman Persson tryckte in 2-0 med pannan. 1-0-skytten Goitom stod för assisten.
Publicerad 2013-07-07 kl 19:22