POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/AIK

TV: Blomberg AIK:s premiärhjälte - sänkte gamla klubben

Foto: Cmore

Nästa

Avbryt
Försök igen

AIK vann den allsvenska premiären hemma mot Halmstad med 2-1.
Förre HBK-spelaren Johan Blomberg blev matchvinnare.

AIK vann till slut med 2-1. En seger som en viss Johan Blomberg hade stor del i.

I 72:a minuten fick han se sitt vänsterskott ta på en motståndare och gå i en båge förbi en maktlös Lukic fram till 2-0.

- Klart att det är turligt att den touchar på en försvarare. Men det var jäkligt skönt att se den gå in även om det var lite speciellt att göra det mot gamla klubben och mina gamla kompisar, sade Blomberg, som nätat två gånger förr på Friends - med Halmstad.

Andra chansen
Henok Goitom tog vara på andra chansen när han klämde in returen på sitt eget skott efter en timme. I Halmstad tyckte man det föregicks av hands när Goitom tog ner Mohamed Banguras inspel.

- Från där vi stod med fjärdedomaren var det ganska klar hands. Och domarna har ju headset, sade HBK-tränaren Jan Jönsson.

- För mig handlade det om att komma före mittbacken, sade Goitom själv.

- Om det är hands eller inte hands är svårt för domaren att se.

AIK har haft väldigt svårt för Halmstad på senare år. Man får gå tillbaka till 2011 för att hitta en seger i allsvenskan.

- Och det var några år sedan vi vann en premiär, sade AIK-tränaren Andreas Alm, väl medveten om att det var 2009.

- Vi har för avsikt att ta fler poäng den här veckan. Det hade inte varit kul med förlust nu när vi har Malmö i nästa match.

Nära kvittering
Inhopparen Kristoffer Fagercrantz plötsliga reducering i 83:e minuten skapade en del oro i AIK - på tilläggstid. I 92:a minuten var Halmstad ytterst nära att få in en kvittering efter en hörna.

I slutet av första halvlek åkte AIK:s landslagsspelare Nabil Bahoui på en rejäl smäll i samband med en närkamp med Halmstads mittback Mohammed Ali Khan. Bahoui tvingades utgå i halvtid och uppgavs ha varit medvetslös ett tag i omklädningsrummet.

Mohammed Ali Khan försäkrade att han inte sparkade Bahoui medvetet.

- Jag ska resa på mig väldigt snabbt och nästan klackade honom i ansiktet. Det var absolut inte medvetet. Det är jättetråkigt, jag var inne och kramade om honom efteråt. Om det är en hjärnskakning får vi hoppas att det är en lätt variant.

AIK:s tränare ersatte Bahoui med Johan Blomberg - ett byte med känt resultat.

 

Publicerad 2015-04-06 kl 16:51
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå