TV: Goitom vägrade jubla: "Kommer efter sista matchen mot HIF"

AIK

Henok Goitom sänkte Åtvidaberg i den 92:a minuten.
Ändå jublade han inte.
- Det kommer efter sista matchen mot Helsingborg, säger matchvinnaren självsäkert till C more.

Efter den senaste förlusten — den första på tre månader — mot allsvenska serieledaren Malmö FF behövde AIK tre poäng för att haka på i guldstriden.

Så blev det.

Hemmalaget var vassast i inledningen, hade ett gäng bra målchanser och i den 22:a minuten kom utdelningen. Nabil Bahoui väggspelade med Henok Goitom. Bahoui fick tillbaka bollen nära mål och kunde, trots målvakten Henrik Gustavssons täckning, göra 1—0.

I den 36:e minuten var Imad Zatara ytterst nära att kvittera. Han tog en lång löpning och slog en bredsida som tog i stolpen.

En kvart in i andra halvleken gjorde Zatara en slängnick på ett inlägg av Martin Christensen och tystade Friends Arena med 1—1-målet.

Men Bahoui ville höra fler visor. I den 69:e minuten slog han enkelt in 2—1 efter inspel av Martin Kayongo-Mutumba, helt enligt boken. Det var talangens femte mål för säsongen.

Åtvidabergs brasilianare Ricardo Santos fixade en till kvittering i den 85:e minuten.

Men Henok Goitom ville annorlunda, satte det förlösande segermålet på övertid. Men anfallaren jublade inte.

- Jublet kommer efter sista matchen mot Helsingborg, säger han till C more.

Publicerad 2013-08-19 kl 21:26