TV: Igboananike gjorde årets mål med cykelspark - men AIK fick bara oavgjort

AIK

AIK var på väg mot seger och fest. Då dök Johan Blomberg upp vid en stolpe.
Det var inte dagens snyggaste mål, men det viktigaste när AIK och Halmstad spelade 3-3.

Ett fantastiskt mål på en otrolig bicycleta. Men den tänkte matchhjälten Kennedy Igboananike var besviken efter AIK:s match mot Halmstad. Hans 3-2 räckte inte till seger.
-Det känns som att vi förlorade, sade Igboananike.
Då hade han fått uppleva stående ovationer i slutet av matchen när han blev utbytt mot Daniel Gustafsson. AIK-publiken sjöng euforiskt om att "han var petad i Djurgården". Något som konstskytten påstod att han inte hörde.
-Jag vill inte tänka på Djurgården, sade han och pratade hellre om sitt mål.

Målet en partyhöjare
Det artistiska 3-2 målet kom i 74:e minuten och många drog direkt paralleller till Zlatan Ibrahimovics och hans pärla mot England.

-Jag kände direkt att det skulle bli mål. Jag har tränat lite på sånt här, sade Igboananike.
Men segerskytt fick han inte bli. Det såg inhopparen Johan Blomberg till i 90:e minuten när han mötte Jesper Westerbergs inlägg med pannan.
-Jag är gärna partypajare en sån här dag. För oss var det en partyhöjare, sade Blomberg.
Lika glad var tränaren Jens Gustafsson som inför det som han såg som årets svåraste bortamatch sagt åt sina spelare att våga mycket. Det löd Mikael Boman och Gudjon Baldvinsson som ständigt utmanade ett svajigt hemmaförsvar där vikarierande ytterbacken Helgi Danielsson hade stora problem. Han missade markering på Boman när denne nickade in 1-0 i 36:e minuten. Han hann inte fram för att stoppa Baldvinsson när han kvitterade till 2-2 med en skarv, men där var Nils-Eric Johansson störste syndaren.
-Vi är uppenbart bra offensiv men svaga defensivt, sade AIK:s tränare Andreas Alm.

Hyllad utvisning
Han bidrog själv till den lyckade offensiven när han flyttade över Nabil Bahoui på vänsterkanten i första halvlek. På hörna satte han bollen i bröstet på Daniel Majstorovic som fick se den rulla in till 1-1. Bara minuter senare kom Bahoui loss igen och serverade Henok Goitom en yttersida till 2-1.
Det var en fotbollsfest på Friends Arena där till och med en utvisning hyllades av tränarna. På tilläggstid slet Robin Quaison ned Oliver Silverholt i mittcirkeln.
-Ett av de bästa röda kort jag sett, sade Andreas Alm om tilltaget som hindrade en kontring.
Jens Gustafsson grämde sig måttligt över den missade chansen.
-Hade det varit min spelare hade jag sagt samma sak.

AIK: Stamatopoulos – Danielsson, Majstorovic, Karlsson, Johansson – Bahoui, Borges, Moro, Mutumba – Igboananike, Goitom.

HBK: Lukic – Westerberg, Liverstam, Magyar, Järdler – Fagercrantz, Landgren, Rojas, Steindorsson – Baldvinsson, Boman.

Publicerad 2013-04-28 kl 16:52