Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

TV: Inför derbyt - se Paveys värsta tacklingar: "Alla borde vara rädda"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Han är 08-områdets ökända derbyslaktare. Ändå blev just Kenny Pavey den senaste derbyhjälten mellan AIK och Hammarby. Nu varnas Bajen av engelsmannens förre lagkamrat och nära vän Kevin Walker.
– Alla borde vara rädda för Kenny Pavey, säger han till Fotbollskanalen.

I helgen väntar derby mellan AIK och Hammarby i svenska cupen där matchen är helt avgörande för vem som går vidare från gruppspelet. En spelare som ofta blir väldigt omdiskuterad inför derbyn är Kenny Pavey. Nu varnas Hammarby av den förre AIK-spelaren Kevin Walker som menar att de grönvita spelarna ska se upp för hans förre lagkamrat och nära vän. Engelsmannen är känd för att aldrig lägga fingrarna emellan när det vankas en hård duell och han har under tidigare derbyn varit inblandad i flera omdiskuterade situationer.

- Jag är inte rädd för Kenny Paveys dobbar, men det borde väl alla vara kanske. Men personligen så känner jag honom och vet när han är på gång. Så jag kommer att ha koll på honom om det blir en sådan situation, säger Kevin Walker till Fotbollskanalen.

När Fotbollskanalen pratar med huvudpersonen är han lyrisk inför helgens stora derby. Förra gången lagen möttes var 2009 och då var det just Kenny Pavey som blev den stora matchhjälten. Mittfältaren byttes in med tjugo minuter kvar att spela och efter bara två minuter på planen så gjorde han det avgörande 2-1-målet. Ett mål som senare blev väldigt avgörande i AIK:s guldrace.

- Det är ett fantastiskt minne för mig då det var mitt första derbymål. Jag blev helt galet glad och skadade mig till och med under målfirandet då jag klämde mig på läktarstaketet. Det var kaos med blod över hela mina händer, säger Kenny Pavey till Fotbollskanalen.

- Det blir ofta diskussioner kring mig inför derbymatcherna då jag är en passionerad spelare som inte tvekar på att gå in i dueller. Samtidigt så är jag en person som kan göra de avgörande målen. Under mina derbyn mot Hammarby har jag också flera assister, bland annat två under ett derby 2007. Så jag vill inte att folk bara kallar mig för "derbykillen", men när folk tänker på derbyn så är det ofta de tänker på mig för att de vet jag gillar dessa matcher.

Engelsmannen berättar att han är väldigt glad över att Hammarby är tillbaka i Sveriges högsta serie och att han saknat derbymatcherna. Nu på lördag väntar ett nästintill fullsatt Friends Arena, något som kommer vara den största publiken som Kenny Pavey spelat inför.

- Som liten så vill du verkligen spela sådana här matcher framför alla supportrar. Till och med vissa Premier League-klubbar drömmer om matcher som den här.

När Pavey hör vad Kevin Walker sagt så börjar han direkt att hugga tillbaka på sin vän och den förre AIK-spelaren som inför i år skrivit på för Djurgården.

- Jag blev lite chockad när Kevin skrev på för Djurgården, men han hade säkert sina anledningar. Men på lördag så möter jag gamla lagkamrater som Pablo Piones Arce och Johan Persson som jag spelat med i Öster. På planen kan man inte tänka på vilka man möter, där vill man bara vinna. Efter matcherna så är vi vänner igen.

Så i derbyna mot Djurgården kommer du inte tänka på om det är Kevin som har bollen?
- Jo! Honom kommer jag att ge en liten extra stöt. Han vet att jag inte är nöjd med att han skrivit på för Djurgården. Sedan kommer han aldrig kunna dribbla förbi mig, eftersom han är för långsam, säger Pavey och avslutar med ett skratt.

Publicerad 2015-03-06 kl 18:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons