TV: Jawo kvitterade mot AIK - lyfte Dif från jumboplatsenkvitterar för Dif

AIK

Drömöppning, kraftigt övertag och ett gäng chanser.
Sedan fälldes AIK av några få minuter.
-Vi ger dem en målchans som de gör mål på och det är så klart inte bra, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Djurgården firar

Anfallaren Kennedy Igboananike gav AIK en drömöppning. Redan i den femte minuten tog den förre Djurgårdsspelaren vara på en retur som målvakten Kenneth Høie lämnade på Henok Goitoms skott och gjorde 1-0.
-Det står 21 (Igboananikes nummer) överallt på pappret och i mina ögon var Kennedy planens klart bäste spelare i dag, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

Målet gav AIK självförtroende.
Med ett lugnt, fint passningsspel kontrollerade hemmalaget matchen på ett sätt som gjorde att Alm kunde stå stilla vid sidan och behålla händerna i fickorna.
Något mer mål blev det dock inte.

Det var ett scenario som AIK-tränaren inte var särskilt nöjd med.

-Vi borde gjort ett mål till under de första 30 minuterna, säger Alm.
-Men vi mötte ytterligare ett lag som ligger lågt i försvarsspelet och det är fasiken inte lätt att komma igenom.

I början av andra kom sedan hemmalagets olycksminuter.
Nio minuter efter att den kraftiga röken från ett 15-tal bengaliska eldar försvunnit från Friends Arena fick Djurgården sin kvittering.
-Fantastiskt snyggt, säger målskytten Amadou Jawo och skrattar.
-Jag slängde mig för att få en tå på bollen, sedan låg bollen kvar och jag kunde bara stöta in den via stolpen. Kanske inte det snyggaste men absolut ett av de skönaste. Ett minne för livet.

För Per-Mathias Høgmo, som gjorde sin andra match i tränarrollen för Djurgården, var resultatet så klart viktigt. Men på presskonferensen efter matchen avslöjade tränaren att han hittat en än viktigare detalj i arbetet att få Djurgården att klättra i den allsvenska tabellen.

-Vi var inte bra de första 15-20 minuterna. Vi stod bara och tittade på. Sedan flyttade vi upp positionerna, jobbade oss in i matchen och fick också till en kvittering. Den karaktär som spelarna visade var otroligt imponerande, säger han.

Målet var i stort sett det enda Djurgården skapade i derbymötet på Friends Arena.
Men det var inget som målskytten brydde sig något om.
-1-1 borta mot AIK är ett bra resultat för oss och ger oss något att gå på till cupfinalen, säger Amadou Jawo.

Publicerad 2013-05-22 kl 21:15