TV: Talangerna ordnade Kalmar-seger mot AIK

AIK

Ingen seger på hemmaplan och ett AIK med uppåtgående form på besök. Det var ett pressat Kalmar i säsongens femte hemmamatch.
-Det känns skönt, jag tycker vi gjorde en riktigt bra insats och förtjänade segern, sade Kalmars Måns Söderqvist efter 2-1-segern.

AIK visade upp ett mycket fint spel i förra omgången mot IFK Göteborg då man vann med 3-1, men av det syntes inte mycket mot Kalmar.
-Det är bara att gratulera Kalmar, de vinner fullt rättvist, kunde AIK:s tränare Andreas Alm konstatera.
Kalmar har annars haft svårt med spelet på hemmaplan under inledningen på säsongen. Fyra matcher, fyra kryss.
-Vi ville verkligen inte ha en oavgjord match till, speciellt inte när det känns som att vi borde vunnit mot både Åtvidaberg och Elfsborg, menade högerbacken Mats Solheim som var en av matchens stora förgrundsfigurer.
Och oavgjort var det aldrig riktigt nära att bli. Måns Söderqvist satte tidigt 1-0 och i början av andra halvlek spelade han fram Jonathan Ring som satte sitt första allsvenska mål.

"Bra kontroll"

-Jag tycker att spelet fungerade mycket bra i dag, det känns som att vi har bra kontroll på AIK. Det hade känts oerhört surt med ett kryss här, sade Söderqvist.
En viss spänning blev det i avslutningen av matchen, när inhoppare Lalawélé Atakora reducerade med bara minuter kvar.
-Det är klart att det blev nervöst efter målet, det behövs inte mycket för att en kvittering ska studsa in. Men jag tycker vi håller fokus mycket bra och de är inte nära att kvittera tycker jag, sade Mats Solheim.
AIK-tränaren Andreas Alm var långt ifrån nöjd med sitt lags spel i första halvlek.

Tidigt byte i AIK

-Vi tappar boll väldigt ofta centralt, vi lyckas inte ens ta oss förbi Kalmars första fem spelare och då blir det väldigt jobbigt, sade Alm som försökte korrigera spelet genom att byta ut Ibrahim Moro redan efter 35 minuter.

-Han tappade massor av boll på mitten, vi var tvungna att göra något.
Men bytet gav inte mycket till effekt. Kalmar spelade smart defensivt och lät inte AIK komma till lägen. Att det var en viktig seger märktes på samtliga hemmaspelare efter matchen.
-Visst var det oerhört viktigt, men det känns som att vi tar kliv hela tiden och vi kan spela bättre än så här. Vi kommer och ska utvecklas ännu mer, sade Mats Solheim.

Publicerad 2013-05-12 kl 17:13