TV: Tungt resultat för AIK i guldstriden - nu väntar två tuffa matcher

AIK hade behövt tre poäng i guldstriden.
Men då blev det 0-0 mot Kalmar FF.
Nu väntar två tuffa matcher mot IFK Göteborg och Djurgården.

-Vi var inte bra nog, sade lagkaptenen Nils-Eric Johansson till TT.

AIK spelade 0-0 mot Kalmar FF på Friends Arena - ett resultat som hemmaspelarna och fansen var missnöjda med. Det betyder att det det kan skilja sex poäng upp till tabellettan om Malmö FF besegrar Djurgården på måndagen.

-Tekniskt sett brister det för oss i dag. När vi får våra lägen - våra avgörande lägen - då var vi inte tillräckligt vassa, säger AIK:s tränare Andreas Alm.

Alm valde att bänka Kennedy Igboananike och startade i stället med Henok Goitom och Robin Quaison i anfallet. Anfallarna hade svårt att komma till avslut och båda hade en tung dag på jobbet. Kalmar FF skapade den bästa chansen, men Melker Hallbergs skott, i den andra halvleken, träffade ribban.

-Vi kommer till ganska bra lägen men vi var inte helt bekväma i situationerna. Vi sköt utanför och vi sköt över, säger Alm.

Den första halvleken var ganska jämn och båda lagen hade svårt att skapa farliga målchanser. I den andra halvleken tryckte AIK på i jakt på ett ledningsmål, men bortalaget, där Romario och David Elm var bra, stod emot och åkte hem med en poäng.

-Jag är väldigt nöjd med hur vi organisatoriskt och taktiskt genomförde matchen. Vi släppte bara till ett friläge och då gjorde vår målvakt en bra räddning, säger Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Nu ligger AIK fyra i allsvenskan och har tre poäng upp till Malmö FF som på måndagen möter Djurgården. I nästa omgång väntar IFK Göteborg på bortaplan och sedan är det derby mot Djurgården.

-Sju matcher. Så klart man är besviken när vi tappar poäng på hemmaplan, säger AIK:s Nils-Eric Johansson till TT.

-Vi var ganska slarviga. Bollen studsade ifrån oss, och då är det svårt att skapa något tryck på Kalmar.
Publicerad 2013-09-15 kl 17:00