TV:Bara en poäng för Gnaget

AIK

De farliga chanserna uteblev på Friends Arena när AIK och Mjällby spelade 0—0 i fotbollsallsvenskan.

- Det är klart jag är missnöjd, sade AIK:s Henok Goitom.

Efteråt handlade mycket av snacket om en mittback som inte dök upp.

Niklas Backman ersätter Alexander Milosevic

AIK hade tre raka segrar i ryggen och pressade Mjällby hårt de första 15 minuterna. Men de farliga målchanserna uteblev. Goitom var närmast med ett skott tätt utanför.

Mjällby saknade sin skyttekung Kristian Haynes och backen Jasmin Sudic. Gästerna satsade på omställningar och djupledspassningar som dock inte gick hem i första halvlek. I andra hade Robin Strömberg ett jätteläge när han kom inrusande i straffområdet men sköt utanför.

"Sista skärpan finns inte där"

Matchen slutade 0—0, AIK sköt 19 skott mot mål — tre på mål. Mjällby sköt ett skott på Kyriakos Stamatopoulos.

- Det talar sitt tydliga språk. Av de 19 måste man få fler skott på mål. Sista skärpan fanns inte där, säger Henok Goitom.

Inför matchen hade Mjällby inte gjort mål mot AIK på lagens sex senaste möten. Det blev en sjunde på måndagskvällen. Det störde inte lagets tränare Anders Torstensson som såg sitt lag spela hem den första poängen på tre matcher.

- Det var oerhört viktigt att både få hålla nollan och få en poäng med oss hem, säger han.

När AIK fick mittbacken Alexander Milosevic avstängd förra matchen saknades inte alternativ till måndagens möte med Mjällby. Valet föll på Niklas Backman som gjorde sin första match för säsongen efter en knäskada.

- Jättekul, det var mina första minuter här på Friends. Men det hade varit roligare om vi hade vunnit, säger Backman.

Majstorovic dök inte upp

Att Backman fick chansen innebar att veteranen Daniel Majstorovic skulle ha startat matchen på bänken.

Efteråt berättade AIK:s för dagen avstängde tränare Andreas Alm att Majstorovic inte dykt upp på lagets samling inför matchen.

- Jag har inte pratat med honom. Vi behöver ta några vändor internt, sade Alm.

Majstorovic själv säger dock till expressen.se att han meddelade klubben att han inte tänkte komma till samlingen och att han inte nöjer sig med att sitta på bänken.

- Jag informerade klubben om att jag inte tänkte komma. Jag har inte kommit hem för att sitta och fördriva tid. Nu gäller det att vi hittar en lösning, säger han till tidningen.

Publicerad 2013-07-01 kl 21:02