Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/AIK

Wesström om Markkanens transfer till Real: "Extremt ovanligt"

Foto: SCANPIX

Eero Markkanen är klar för en övergång till Real Madrid. AIK:s sportchef Björn Wesström berättar nu om stoltheten över affären och Reals professionalism kring den sensationella övergången.
- Det är extremt ovanligt i vår liga överhuvudtaget, säger Wesström till fotbollskanalen.se.

Fotbollskanalens avslöjande om att Real Madrid ville värva AIK:s Eero Markkanen slog ner som en bomb i Fotbollssverige. När övergången nu är helt klar så berättar sportchefen Björn Wesström om hur det gick till när en av världens största fotbollsklubbar vände sig till honom för en övergång.
- Deras VD ringde till mig och sa att det fanns ett konkret intresse och att han skulle skicka över ett bud som han ville att jag skulle titta på. Och sen att vi skulle träffas och diskutera det budet, säger han till fotbollskanalen.se.

Hur kände du då när det var just Real Madrid som ringde?
- Jag är väl ingen person som blir så där extremt överraskad i vardagen, det kan jag inte påstå. Men det är klart att det är extremt ovanligt i vår liga överhuvudtaget att det görs större transfers på det sättet till den här typen av klubbar. De vann Champions League förra säsongen och det är på många sätt världens framgångsrikaste klubb. Så det är klart att även jag reste på ena ögonbrynet i alla fall.

Real Madrid kom sedan till Stockholm för att diskutera budet. Och Björn Wesström åkte sedan till Madrid för att fortsätta förhandlingarna. Och under tiden har han imponerats av den spanska storklubbens sätt att sköta hela affären.
- Real Madrids plan och deras sätt som de har presenterat sin idé för Eero och även hur de har hanterat förhandlingen har gjort att det är självklart. Jag har mött många klubbar och agenter och folk som vill göra affärer men som förväntat är detta det absolut mest professionella jag har varit med om. På många sätt, utan att bli bländad av professionalismen i det så har det blivit den självklara utgången, säger Wesström.

När övergången nu är klar så är Björn Wesström stärkt i sin tro att AIK jobbar på rätt sätt och berömmer alla inblandade i affären.
- Alla inblandade har gjort ett gott jobb. Tränaren, scouter och Eero själv. Blir man rekryterad till världens framgångsrikaste klubb, de kan välja vem de vill i hela världen i stort sett, och de tog vår spelare. Så det är svårt att känna något annat än stolthet, säger han.

Hur tror du att Eero Markkanen kan lyckas i en sån stor klubb som Real Madrid?
- Jag kan ju konstatera, efter att ha varit där och besökt dom och fått beskrivit för mig hur det kommer se ut, att han har alla förutsättningar för att lyckas. Sen kommer det bli upp till hans ambition och skicklighet att ta till vara på de förutsättningarna. Och gör han det då har han goda möjligheter, säger Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

Publicerad 2014-07-23 kl 20:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons