POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AIK:s back om vägen tillbaka från långtidsskadan: "Det var självklart tungt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från AIK:s möte med ÖFK.

Robert Lundström ådrog sig en allvarlig korsbandsskada våren 2018. Först efter sommaruppehållet har han kunnat spela regelbunden fotboll igen.
- Jag är väldigt tacksam och hoppas få vara skadefri framöver, säger AIK:s back till Fotbollskanalen.

Efter en imponerande inledning av den allsvenskan säsongen 2018 skadade sig AIK:s Robert Lundström sig allvarligt i en april-match mot IFK Göteborg. Prognosen visade att backen ådragit sig en allvarlig korsbandsskada vilket gjorde att han på sidan fick se AIK gå hela vägen och vinna guldet.

- Jag är ju anställd av AIK för att bidra på planen och då man inte kan göra det var det självklart tungt. Speciellt med en sådan här lång skada. Då är det mycket tankar på när man kommer tillbaka, hur det ska gå och om man kommer bli lika bra igen.

Mot vårkanten började han kunna köra träning med boll men det tog ytterligare en tid innan 29-åringen från Sundsvall var tillbaka i full träning.

- Vi hade en bra plan på hur vi skulle göra, jag har verkligen inte stressat utan jag har tagit den tid som behövts. Det har varit väldigt tydliga besked från tränarna och det medicinska teamet, allt har gått som förväntat. Jag tycker väl att jag kommit tillbaka och gjort det bra med tanke på att jag varit borta så länge. Jag börjar uppnå den form och nivå jag har strävat efter.

Lundström var på allvar tillbaka i truppen efter sommaruppehållet och det har hittills blivit fem matcher varav tre från start i årets allsvenska. Lundström startade också båda mötena mot Celtic i Europa League-kvalet.

Är du på väg att ta en startplats?
- Jag känner att jag fått spela mycket men jag är aldrig säker på att det är min plats. Jag försöker bara göra det så bra som möjligt på matcher och träningar och bevisa att jag ska spela. Sedan är det upp till tränarstaben om vem som ska spela.

Är det så att du ibland i visa moment tänker på skadan?
- I början var det lite så men nu är man med i truppen och då är det bara att köra. Går man runt och tänker på att man ska bli skadad tror jag också det är större risk att det sker. Jag försöker bara spela som vanligt och mentalt känns det också väldigt bra.

AIK möter Djurgården i ett riktigt toppmöte på söndagseftermiddagen, fyra poäng skiljer lagen emellan och Robert Lundström ser fram emot matchen.

- Det kommer verkligen bli en häftig match. Vi möter ett bra lag men vi försöker att inte fokusera på Djurgården. Vi fokuserar på det vi ska göra, gör vi det bra brukar det bli bra resultat. Vi ska gå ut och visa att vi är det bättre laget. Vi har goda chanser.

Söndagens match mellan AIK-Djurgården börjar 15:00, sändningsstart 14:30. Den visas på C More Fotboll eller kan streamas på Cmore.se.

Publicerad 2019-09-01 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå