Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

''AIK:s Burkhardt är bättre än Norrköpings''

I våras tog agenten, Patrick Mörk, Marcin Burkhardt till Norrköping. Nu har Mörk hjälpt lillebror Filip Burkhardt till testspel med AIK. När han jämför de polska bröderna så vinner den yngre.

- Filip är bättre, han debuterade i den högsta polska ligan redan när han var 17 år och har gjort över 40 matcher där, berättar agenten för FotbollDirekt.se.

U21-landslagsmannen debuterade med Arnica Wronski och spelade där i tre säsonger. Sedan slogs laget ihop med Lech Poznan och klubben fick ett överflöd av spelare. Filip Burkhardt var en spelare som hamnade i kläm och blev utlånad. Nu står yttermittfältaren utan kontrakt.

- Dilemmat i AIK är att Filip är högerfotad och de söker en vänsterfotad spelare, men Filip spelar ofta till vänster och kan bryta in i banan. Men det talar lite emot AIK, konstaterar Mörk.

Jämför Filip med storebror Marcin. - De är helt olika som spelartyper. Filip är kantspelare och Marcin spelar centralt. Dessutom är Filip nästan en decimeter kortare. Han är liten och snabb.

Håller Filip Burkahardt i allsvenskan? - Absolut, han har gjort över 40 matcher i den högsta ligan i Polen, svarar Patrick Mörk.

På onsdag möter AIK IFK Norrköping i en träningsmatch och då kan bröderna Burkhardt ställas mot varandra.

Daniel Bogefors
FotbollDirekt.se

Publicerad 2008-06-17 kl 08:50
Annons
Annons
Annons