AIK:s derbyhjälte slog till - igen

Tre derbyn - två avgörande mål. Saihou Jagne har blivit AIK:s egen derbyhjälte.

- Det kändes skönt att avgöra, var matchhjältens korta ord tillsammans med ett leende, efteråt till FotbollDirekt.se.

Mot BP slog han till på andra halvlekens stopptid när AIK vann med 3-2. På torsdagskvällen slog han till på nytt på stopptid - denna gång i den första halvleken.

Jagne fick förtroendet från start och tackade rejält för det.
Bara några minuter innan hans segermål hade han haft ett friläge som han missade, när Hammarbys försvarare hann ifatt honom.
- Jag halkade till där, därför var det skönt att kunna göra mål sedan.

Hammarby hade visserligen ett mål bortdömt för offside i den andra halvleken men i övrigt skapade Hammarby knappt några farligheter alls.

- De spelade faktiskt rätt okej och hade några farligheter.

Mot Gefle senast hade Jagne och AIK som helhet svårt att övertyga.
- Därför var segern extra skön och att vi kunde visa att vi är tillbaka som AIK kan spela.

Han visade mot Hammarby också att han tagit några steg framåt som fotbollsspelare. Jagne lever numera inte bara på sin snabbhet och att vara en giftig avslutare.
- Jag har jobbat mycket med att hålla upp blicken och se var medspelarna är, förklarar han framgången.

En framgång som nu har tagit honom till att bli matchhjälte två gånger om i Stockholmsderbyn.

Publicerad 2009-05-28 kl 23:07