Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s fina intitiativ: julfirande för ungdomar med svåra hemförhållanden

Foto: Bildbyrån

AIK bjuder in ungdomar med svåra hemförhållanden till ett julaftonsfirande i klubbens regi.
Responsen har varit mycket positiv.
- Det är enormt många som vill hjälpa till och bidra för de här ungdomarna, säger AIK:s kommersiella chef Stefan Jonasson till Fotbollskanalen.

"Jul i allmänhet, men speciellt Julafton, är en högtid som många förknippar med stark gemenskap, glädje och förväntningar. Det är åtminstone det som vi önskar varandra och det är andemeningen med julen. Det finns dock grupper i samhället dit julens budskap aldrig når."

Så skriver AIK i ett pressmeddelande om sitt senaste initiativ. Klubben bjuder in ungdomar mellan 13 och 19 år med svåra hemförhållanden till ett julaftonsfirande. Arrangemanget genomförs tillsammans med barnrättsorganisationen Maskrosbarn - en organisation som stödjer ungdomar som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk.

- AIK står för att välkomna allt och alla och det är något som man kan luta sig mot, både när man har det lite lättare i livet och när man har det svårare. Det är en kärlek som finns där. Och kan vi på det sättet som klubb hjälpa, i det här fallet inriktat mot barn som har det lite tufft i deras familjer, så gör vi jättegärna det. Och det här är ett initiativ som vi har tagit tillsammans med våra supportrar, AIK och våra sponsorer, att bjuda in och göra den här dagen med dem för att ge lite glädje, säger AIK:s kommersiella chef Stefan Jonasson till Fotbollskanalen.

AIK kommer att bjuda på ett julbord och dela ut julklappar och flera klubbprofiler kommer att vara på plats. Responsen på initiativet har varit stor.

- Det är idelt positivt. Det har varit enormt många mail, sms och samtal som har kommit in där folk vill hjälpa till och båda stödja och vara på plats och skänka allt ifrån pengar till julklappar. Sponsorer och folk runtom har hört av sig och mer än gärna vill stödja och hjälpa till för att bidra till de här ungdomarna som har det lite jobbigt i dag men förhoppningsvis i morgon har det lite bättre, säger Stefan Jonasson.

Jonasson ser det som en självklarhet att klubben ska bidra på de sätt man kan, och hoppas att andra klubbar ska inspireras av initiativet.

- Kan vi bidra och hjälpa till på något sätt så låt oss göra det tillsammans. Jag hoppas att andra kan titta på det här och kanske ha möjlighet att göra något liknande. Det beror ju på vad man har för möjligheter om det är en stor eller liten klubb men det finns många klubbar där ute som gör väldigt mycket bra saker. Jag tycker att det finns ett väldigt hjärta och värme att hjälpa de som behöver det, säger han.

Publicerad 2017-11-28 kl 19:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons