Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s firande pågår för fullt: Arlanda var helt sjukt

Första SM-guldet på elva år. Då firade AIK tillsammans med supportrarna på innekrogen Ambassadeur.
-Var kommer allt folk ifrån?, sade mittfältaren Bojan Djordjic.

Redan innan AIK hade rest till Göteborg för att spela matchen på Gamla Ullevi var schemat för guldfirandet spikat. Efter segern lämnade laget snabbt Västkusten i ett chartrat plan för att fortsätta festen i Stockholm.

Omkring klockan elva på kvällen släntrade spelarna in på Ambassadeur.
Men redan långt innan dess var supportrarna på plats. De strömmade in från Sveavägen, Stureplan, i stort sett från alla håll, och samlades utanför entrédörrarna på Kungsgatan.
-Det här är helt fantastiskt. Nu när allt har sjunkit in lite är det här helt överlägset. Inget annat lag har bättre supportrar än AIK, sade Daniel Tjernström.

AIK-spelarna mottogs av fans på Arlanda, bussen in till centrala Stockholm eskorterades av tutande bilar och väl på plats på Kungsgatan möttes de av bengaliska eldar och sång från flera tusen supportrar.
-Arlanda var helt sjukt. Det var folk över allt, sade Djordjic.
Markus Jonsson var helt tagen av segern och fansen:
-Att ta SM-guld med AIK är helt otroligt. Just nu känns det bara helt fantastiskt och vilket mottagande vi fick. Otroligt.

AIK fick knappt en timme för sig självt på Ambassadeur innan stället fylldes av supportrar, drygt 500 biljetter tog slut på knappt sju minuter.
-AIK har varit en storklubb som underpresterat i många år. Äntligen har vi ett SM-guld. Äntligen är vi bäst i Sverige igen, sade Djordjic.
Under måndagen fortsätter firandet på hemmaarenan Råsunda.

Publicerad 2009-11-02 kl 01:03
Annons
Annons
Annons