Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

AIK:s hån: "Mötte Djurgården fem gånger och vann fem"

Allsvenskan

STOCKHOLM. AIK besegrade Djurgården med 2-1.
Efteråt haglade hånen.
- Skönt att veta att man mötte Djurgården fem gånger och vann fem gånger, säger Mikael Lustig.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Stockholmsderbyt i spelaren ovan.

Djurgården har aldrig besegrat AIK på Tele2 Arena och på söndagen kom ännu en förlust. Bortalaget vann med 2-1 efter mål av John Guidetti och Nicolas Stefanelli - och efteråt haglade hånen.

- Det är väl som vanligt. Vi har ett otroligt bra facit mot Djurgården och gick in i matchen med ett jättestort självförtroende. Så vi är jättenöjda. Självförtroendet mot Djurgården har under lång tid byggts upp i AIK, att vi är starka mot Djurgården. Det sitter nog mer i deras huvuden än i våra, säger Kristoffer Nordfeldt, som även passar på att skicka en passning till media.

- De andra två lagen från Stockholm har ju utifrån haft en fantastisk säsong, men vi är hack i häl och har ju till stora delar haft en katastrofsäsong. Vi hade gärna gjort det bättre i Europa och varit några pinnhål högre upp i allsvenskan. Men i det stora hela är det ju inte vi som bestämmer vad som skrivs, säger han.

Annons

Mikael Lustig har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen. Det gör han som 100 procentig mot Djurgården.

- Derbyn är alltid speciella. Jag lade ingen större vikt vid att det var sista gången jag mötte Djurgården… men såklart är det alltid skönt att veta att man mötte Djurgården fem gånger och vann fem gånger, det tar jag med mig, säger han.

Sebastian Larsson var involverad i 1-0-målet och räddade sedan sitt lag när han nickade bort en boll på mållinjen.

- Väldigt skönt. Viktig match, det var mitt sista derby, så det smakade bra att avsluta med tre poäng, säger han.

Sebastian Larsson var den som kastade inkastet som Mikael Lustig skarvade vidare till John Guidetti vid 1-0. Innan Larsson kastade vände han sig med ansiktet mot en buande och skrikande hemmapublik, och stod så i ungefär fem sekunder så att ilskan blev större och större bland åskådarna i närheten.
Annons

- Det är ju sista derbyt. Man ville ju suga in den stämningen som var. Men jag gillar det, och det är klart att deras fans gör ju allt för Djurgården och stöttar ju inte direkt mig. Men jag har alltid gillat det i heta matcher. Jag vill tro att det hjälper mig i mitt spel. Så jag försökte suga in det, säger Larsson och fortsätter:

- Något ord hörde man väl. Det började med att jag skulle torka bollen, då kände jag att jag kunde dröja kvar någon extra sekund. Det var ju sista gången. 
Publicerad 2022-10-17 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto