Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
50v

AIK:s huvudstyrelse markerar mot hoten - tillsätter arbetsgrupp

Foto: Bildbyrån

Flera vittnesmål om hot och trakasserier mot anställda inom AIK har kommit fram de senaste dagarna.
Nu markerar AIK:s huvudstyrelse mot hot och trakasserier - och meddelar att man tillsätter en arbetsgrupp för att stävja problemen.
"Att anställda och förtroendevalda inom AIK blivit utsatta för hot och trakasserier av andra inom AIK är fullständigt oacceptabelt", skriver styrelsen.

Det senaste dagarna har flera beskrivningar om en kultur med hot och trakasserier kring AIK beskrivits. Polisen har berättat att AIK är mer drabbat av hot och trakasserier än någon annan svensk fotbollsklubb, och i förrgår gick AIK Fotbolls styrelse ut med att man tillsätter en oberoende utredare.

Nu markerar även föreningenss huvudstyrelse mot hoten och trakasserierna som förekommit i klubben.

"Att vara AIK:are innebär mer än att bara känna stolthet och värme över vår förening, vår historia och våra aktiva. Att vara AIK:are innebär också att man beter sig på det sätt som våra värdegrunder säger. Det vill säga; man är schysst. Man bejakar inte våld, man varken hotar eller trakasserar enskilda medlemmar, aktiva eller andra som finns och verkar inom vår klubb. Det är inte förenligt med att vara AIK:are", skriver man på sin hemsida.

"Att anställda och förtroendevalda inom AIK blivit utsatta för hot och trakasserier av andra inom AIK är fullständigt oacceptabelt och skadar AIK som klubb på väldigt många plan."

Huvudstyrelsen skriver fortsatt:

"Huvudstyrelsen tar självklart starkt avstånd mot att detta förekommer.Det är en högst prioriterad uppgift att komma till rätta med hot och trakasserier. Sånt har inte i AIK att göra."

Man låter även meddela att huvudstyrelsen kommer tillsätta en arbetsgrupp "med stor erfarenhet av föreningsarbete, stadgar och juridik", för att "hitta tillbaka till den positiva anda som ska genomsyra AIK och som alla riktiga AIK:are står upp för tillsammans".

I dag bemötte AIK Fotbolls vd Per Bystedt på uppgifterna om hat- och hotkulturen som beskrivs genomsyra klubben för Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-12-22 kl 17:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons