POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s kartläggning om hot och trakasserier dröjer

Foto: Bildbyrån.

AIK:s kartläggning om hot och trakasserier inom föreningen kommer inte att vara klar förrän i mitten av februari. Utredningen, som leds av en oberoende utredare, var tänkt att vara klar i januari, men det dröjer alltså ytterligare innan rapporten är färdigställd. 

Det var i mitten av december som AIK gick ut med att klubben tillsätter en oberoende utredare för att kartlägga det senaste årets hot och trakasserier mot anställda och förtroendevalda i föreningen. Tanken var att utredningen skulle vara klar i januari. 

"Bland annat tillsätter vi en oberoende utredning som har till uppgift att kartlägga och sammanfatta fakta kring vad som hänt. Det behövs en överblick. Vi snabbehandlar (avslutar) också frågan om tydligare och uppdaterade policys och rutiner för hantering av dessa frågor internt. Vi kommer även fortsätta arbeta tillsammans med övriga AIK-sektioner för att se hur vi tillsammans kan förbättra klimatet i klubben", skrev AIK:s ordförande Per Bystedt i ett mejl till Fotbollskanalen då. 

Nu meddelar Bystedt att utredningen ännu pågår och att rapporten först i mitten av februari förväntas vara färdigställd.

"En advokat kartlägger hot och trakasserier mot anställda och förtroendevalda under det senaste året. En preliminmär rapport beräknas vara klar i mitten av februari. När vi tagit del av den får vi diskutera åtgärder och nästa steg", skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.  

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-30 kl 12:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå