POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK:s ordförande: "Finns inget beslut om att Ahlerup lämnar"

Foto: Bildbyrån

Att AIK satsar på en koncernchef innebär inte per automatik att vd:n Mikael Ahlerup lämnar klubben.
Men Ahlerup kommer heller inte ta över som koncernchef.
- Det är en principfråga, säger AIK:s ordförande Per Bystedt till 3-5-2.

Sedan i vintras består AIK Fotboll AB och AIK Fotbollsförenings styrelser av samma personer. Nu vill de styrelsemedlemmarna skapa ett mer "samordnat" och "sammanhållet" AIK Fotboll, enligt klubbens hemsida.

För att göra det kommer man bland annat att tillsätta en klubbdirektör, med chefsansvar för både AIK Fotboll AB och AIK FF. Två personer som berörs av den kommande omorganisationen är vd:n Mikael Ahlerup och chefen för AIK:s ungdomsverksamhet, Leif Karlsson (som informellt fungerat som chef för AIK FF).

På sin hemsida skrev AIK under måndagskvällen att man framöver kommer "i god anda samråda med Leif och Mikael om deras roller i det nya AIK Fotboll". Men det innebär inte per automatik att Ahlerup och Karlsson kommer att lämna AIK, berättar klubbens ordförande Per Bystedt i podcasten 3-5-2.

- Nej, det finns inga sådana beslut eller uppgifter. Vi har en dialog. Jag träffade Mikael i går, det var ett bra möte, och vi har en dialog om hur han ser på det här och vad han vill göra. Vi har ju inte bestämt något i detalj, vi måste ju prata om det här för att komma fram till vilken arbetsuppgift som passar och så. Det är det arbetet som påbörjas nu. Jag har pratat med Mikael om det och även med Leif, som kanske har en lite enklare situation eftersom han är sportchef för FF och då kanske inte berörs i lika hög grad som Mikael, säger Bystedt till 3-5-2.

Men Ahlerup kommer inte att kunna bli AIK:s nye klubbdirektör, som ska fungera som en koncernchef, det är redan beslutat.

- Nej, och inte Leif heller. Jag tycker att man gör personfrågar av allt. Vi måste ju i AIK kunna se på AIK Fotboll som en struktur och börja där. Det är en principfråga (att koncernchefen ska rekryteras externt).

Enligt aktiebolagslagen måste dock ett publik aktiebolag ha en vd. Om Ahlerup får den titeln är inte klart.

- Exakt hur de rollerna definieras är det vi diskuterar nu. Man skulle kunna tänka sig att man både har en vd och en koncernchef, eller att koncernchefen också är vd. Det är det vi ska prata om, säger Bystedt.

På frågan om styrelsen är nöjd med det arbete som Mikael Ahlerup gjort för AIK svarar Bystedt så här i podcasten:

- Det kan jag självklart inte kommentera, det rör en enskild medarbetare.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-04-26 kl 07:09
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto