Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s riskkapitalister lägger sig inte i valet av ny tränare

AIK har haft tre tränare den här säsongen. Men trots det och ett tungt sportsligt misslyckande så kommer inte klubbens riskkapitalister lägga sig i valet av ny tränare.

- Nej, agent03 kommer inte ha några synpunkter på vem som blir ny tränare, säger AIK:s styrelseledamot Ronnie Smith till FotbollDirekt.se.

Om fjolåret blev legendariskt när AIK vann både allsvenskan och cupen så går den här säsongen också till historien - i negativ bemärkelse.
Tre tränare har avverkats på bara ett år och höll på att sluta med att AIK som regerande mästare åkte ur.
Men trots det kaos som råder i mästarklubben så är riskkapitalisterna i agent03, en grupp affärsmän med stort AIK-hjärta, beredda att fortsätta sin mångåriga satsning - och der utan ett ökat inflytande i den sportsliga verksamheten.

Några synpunkter eller krav i tränarfrågan, trots den cirkus som varit, kommer inte AIK:s finansiärer ha.
Det säger Ronnie Smith som tidigare hade en huvudroll i agent03 men nu ''bytt sida''.

- Agent03 har inga krav på vem som blir ny tränare. Nej, det kommer de inte att ha. Sportsliga beslut har de alltid lämnat över till AIK att ta och så kommer det att fortsätta. Det är bäst så och är ingenting som kommer att förändras.

- De avvaktar med vad vår sportsliga ledning kommer att komma fram till och agerar sedan efter det om en förfrågan om hjälp kommer. Men mer än så vill jag inte kommentera agent03 i och med att jag sitter i AIK:s styrelse numera och inte vill sitta på dubbla stolar.

Ola Gustavsson

 

 

Publicerad 2010-11-10 kl 12:56
Annons
Annons
Annons