Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s salta MFF-gratulation: ''Passa på och njut''

AIK:s glädjescener från förra hösten var flyttade till Malmö när bucklan i går lämnades över. AIK:s Björn Wesström har haft roligare dagar.

- Jag är avundsjuk så jag säger - passa på och njut för i mars kör vi igen. Men Malmö har spelat den bästa fotbollen och är förtjänta av guldet, säger AIK:s assisterande tränare för FotbollDirekt.se.

- Men det gäller att komma i håg att bara för att Roland Nilsson fick till det i år så är han inte världens bäste tränare för det. Precis som han inte var världens sämste när det inte gick bra i fjol.

2009 och 2010 är som två olika universum för AIK.
Förra hösten uppburna guldhjältar och en klassisk dubbel och 10 000-tals människor på Kungsgatan i centrala Stockholm.

I går kväll i skymundan med en avslutning borta mot Åtvidaberg på Kopparvallen inför några tusen åskådare i det lilla brukssamhället.

Många mil bort stod det klart att unga, nya fräscha Malmö tagit över Lennart Johanssons pokal efter en hypnotisk kväll inför över 24 000 åskådare på en ny superlyxig arena i halvmiljardklassen.
Sveriges överlägset rikaste klubb nu också svenska mästare och AIK:s framgångar i fjol än mer avlägsna.
- Men vi har fortfarande starka minnesbilder av förra hösten. Det är inte så avlägset, säger Wesström. Det fungerar som en drivkraft och är något vi vill uppleva igen.
- Vi ska komma tillbaka klokare och vassare till nästa säsong, säger han bestämt.

Men hur långt det egentligen är för AIK till att vara ett topplag igen, det är i dag omöjligt för AIK-tränaren att säga.
Men sak är den förre guldmakaren tydlig med att slå fast; skillnaden avgörs till stor del av hur mycket pengar ledningen kan få fram för en nysatsning till nästa säsong.

- Det allra viktigaste är att vi får ett helhetsgrepp om föreningen igen, men det är klart - det går inte att komma i från - något som styr mycket är till stor del hur mycket pengar vi kommer att kunna satsa.

Vad har du lärt dig mest av en säsong som höll på att sluta i superettan?
- Att det inte går att göra resultat med interna stridigheter som vi har haft. För att lyckas sportsligt måste en klubb ha ett lugn och hålla ihop.
- Att vinna igen med AIK är viktigt för mig men ännu viktigare och ännu mer längtar jag efter att få uppleva ett enat AIK igen.

Publicerad 2010-11-08 kl 13:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons