Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK:s sportchef: ”Förväntar mig ett lugnare fönster i år”

Foto: Scanpix

Vinterns allsvenska transferfönster är öppet – men AIK:s sportchef Björn Wesström förväntar sig ett lugnare fönster för Gnaget i år.
- För att vara krass verkar allt annat dumt om man är ett topplag, säger Wesström till Fotbollskanalen.

Efter ett vinteruppehåll gjorde AIK i dag sin första träning för året på Skytteholms IP i Solna. Två som inte närvarade på träningen var Patrik Carlgren och Chinedu Obasi, spelare vars kontrakt med AIK gick ut vid årsskiftet. AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte spekulera i chanserna till att de skriver på nya kontrakt.

- Vi har sagt att så länge de inte skrivit på för någon annan klubb och är fria på marknaden så väljer vi att förhålla oss till det på det sättet. Vi för någon slags dialog med dem. Hur den ser ut vet de och vi, säger Wesström till Fotbollskanalen. 

Hur står ni i målvaktsfrågan om Carlgren lämnar? Vill ni värva nytt eller satsa på Oscar Linnér?
- I nuläget är det de här två målvakterna vi har (Linnér och Kyrgiakos Stamatopoulos) och vi har ett väldigt stort förtroende för dem. Det finns givetvis de som tycker att det låter modigt i överkant, men för oss är talangutvecklingen en viktig del. Jag tror inte att det var så många som skrek sig hesa över Alexander Isak vid den här tiden förra året. Man ska komma ihåg det när man känner sig lite osäker på saker och ting.

En spelare som nyligen öppnade för en återkomst till AIK är Nabil Bahoui. Yttern har svårt att få speltid i tyska Hamburg, och sa så här till Fotbollskanalen i dagarna angående AIK:

- Jag har bra kontakt med Björn (Wesström, sportchef) så vi vet var vi står. 

Kan det vara aktuellt med en flytt tillbaka till AIK, det är ju speltid du vill ha och speltid som du behöver?
- Exakt. Vi får se. Det är inte bra att stänga dörrar har jag lärt mig. 

Så här säger Björn Wesström om kontakten med Bahoui:

- Vi har någon slags kontakt, antingen direkt eller via deras agenter, med de spelare som har varit hos oss. Så vi följer alla spelare med intresse utifrån den situation som vi har. Det handlar inte bara om den spelarens situation, det handlar om vår situation också, vad vi har för behov och möjligheter. Om de tre passar ihop brukar det bli jävligt bra. Om två av tre passar ihop blir det troligtvis inget. 

Utifrån de kriterierna som du nämner, är Nabil Bahoui en möjlig AIK-värvning i vinter?
- Det vet jag inte om det är. Det skulle jag nog inte säga att det är här och nu. Han är definitivt tillräckligt bra både för allsvenskan och för AIK. Men det behöver inte betyda att vi kommer köpa honom.

I övrigt förväntar sig Wesström att AIK:s trupp när fönstret stänger kommer vara sig ganska lik truppen som laget har nu.

- Ja, det tror jag att den kommer att vara. Det är ganska många spelare här, så det är troligt att den är det. Sedan är målet att göra någon förändring på båda håll egentligen, att både få in någon förstärkning och att sälja. 

Men allt som allt tror du på ett lugnare fönster i år?
- Ja, det tror jag. För att vara krass verkar allt annat dumt om man är ett topplag. 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-11 kl 20:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER