Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

AIK:s sportchef skeptisk till lovord om ny holländare

AIK:s nye holländare Jos Hooiveld imponerade direkt i första träningsmatchen. En som inte är lika imponerad är AIK:s sportchef Björn Wesström.

- Alltså, jag har svårt att värdera honom så här tidigt. Jag blir skeptisk till folk som tycker att han imponerar, säger Wesström till FotbollDirekt.se.

- Vad jämför dessa människor med? Det är för tidigt att säga ännu. Att han har sett bra ut på träning – ja, det har han gjort - men det är väl ett minimikrav man ska ha på ett heltidsproffs?! Vad han riktigt går för får vi inte svar på förrän vi börjar spela om poäng.

Finske fotbollsjournalisten Jonas von Wendt fick för ett tag sedan för FotbollDirekt jämföra Hooiveld med  MFF:s Markus Halsti:

"Det går inte. Hooiveld är bättre på allt. Han är helt klart mer komplett."

Jos Hooiveld kommer från finska FC Inter Åbo.
Förra säsongen tog han titeln som finländska ligans mest värdefulle spelare.
Och i första träningsmatchen för AIK i förra veckan mot Mariehamn så var Hooiveld direkt – enligt många – en av AIK:s bästa.

- Det var okej. Men vi är inte överraskade. Vi vet vad vi får efter att ha sett honom många gånger förra säsongen, säger Wesström.

- Han är en naturlig ledare. En bolltrygg och fysiskt välutrustad innerback. Går det bra för oss så har han alla möjligheter att bli en toppallsvensk back. Det tvivlar vi inte alls på.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-02-13 kl 10:56