Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

AIK:s sportchef: "Vi ska ikapp de ljusblå jävlarna"

SOLNA. Tvåa bakom MFF för andra året i rad i fjol. 
2018 vill AIK upp på tronen som Sveriges bästa lag.
- Vi ska ikapp de ljusblå jävlarna, sade sportchefen Björn Wesström på årets första träning.

Under onsdagskvällen genomförde AIK sitt första träningspass för året på Skytteholms IP inför en välfylld läktare. Spelarna hälsades välkomna till den nya säsongen av supportrarna med en mängd bengaler och raketer.

På innerplan intervjuades spelare och ledare under träningens gång och när sportchefen Björn Wesström fick ordet sade han följande på frågan om de förändringar som AIK gjort på ledarsidan till 2018:

- Inför varje år utvärderar man verksamheten som varit och försöker titta på saker att utveckla, att hitta saker som gör att vi tar det där extra steget. Vi ska ikapp de där ljusblåa jävlarna (Malmö FF). Ska vi det på något sätt så måste vi vända på varenda sten och i det arbetet ingår också organisationsförändringar.

ANNONS

Efter träningen utvecklade Wesström sitt resonemang för Fotbollskanalen.

- Jag kände precis när jag sa det: "Bra, Björn...". Det är sagt med respekt. De är jävlar för att de är bra. De har varit duktiga och förtjänat sin framgång. Däremot gör det vår dröm på något sätt ännu starkare. Så enkelt är det, säger sportchefen.

- Det är extremt viktigt att vi fokuserar på oss och gör det som vi kan påverka. Vi har ingen aning om vad de gör eller ska göra. Vi kommer inte kunna påverka det. Däremot är de före oss nu och då behöver vi ta oss ikapp.

Tränaren Rikard Norling till Fotbollskanalen:

- Det handlar väl om en AIK-retorik, men också att vi har en stor respekt för det Malmö FF har gjort och är kapabla att göra igen. Vi vet att om vi ska ta MFF så måste vi ta fler steg själva i förhållande till det vi gjort hittills.

ANNONS

När Norling intervjuades på innerplan passade han på att berömma just sportchefen Wesström. AIK har gjort klart med fyra nya spelare till i år (Enoch Kofi Adu, Budimir Janosevic, Robert Lundström och Stefan Silva) och även hämtat hem utlånade mittfältarna Anton Salétros och Ahmed Yasin från Ujpest respektive Häcken.

- Björn fick klä lite skott förra året, men jag måste säga att det har varit otroligt bra från att vi lämnade spelarna på ledighet till nu, det har skett jättemycket. Bra spelare som vi verkligen velat få in har vi lyckats knyta till oss. Vi har också lyckats göra lite justeringar i ledarstaben som också har varit viktiga. Så han förtjänar en skopa beröm från mig. Alla kanske inte ser det, men jag kan berätta för alla att så är fallet, sade Norling.

Hur Wesström svarar? Så här:

ANNONS

- Rikard är vänlig. Vi jobbar väldigt bra ihop, så det är väl skönt. Jag uppskattar honom i vardagen och han uppskattar uppenbarligen det jag gör. Så det är väldigt härligt när det finns kärlek i luften. Det är lite för lite sånt generellt i klubbarna, tror jag. Det är många som ska vara så jävla vassa i sin kritik och man ska hänga ut folk, det ska finnas syndabockar och så vidare. Det vet jag inte om det på något sätt är vägen framåt. Vi försöker hitta en annan väg och då är väl beröm och kärlek ett sätt.

Sportchefen förklarar att AIK är nära att "sätta" sin trupp inför den kommande säsongen, men att man fortfarande letar efter en mittfältare. Ett hål efter Johan Blomberg (som lämnat för Colorado Rapids) finns fortfarande kvar, menar Wesström som vill spetsa till konkurrensen ytterligare på de tre centrala mittfältsplatserna trots att Salétros och Yasin är tillbaka.

ANNONS

- När vi slutar säsongen har vi en målbild kring hur vi vill att det ska se ut när vi börjar igen. Vi är rätt nära den just nu. Vi är inte riktigt där än, men vi är rätt nära. När vi är där, då kommer jag säga: "Ja, nu är det bra".

Tränaren Rikard Norling säger sig också vara belåten med hur läget i AIK ser ut för närvarande. Norling tar också med sig positiva tankar från premiärträningen.

- Det känns jättebra. Fantastiskt. Det var en fin AIK-dag. Skytteholm har nog fan aldrig varit vackrare. Det var vackert på andra sidan, och sedan med alla fyrverkerier och färger... Det var fint. Det är också en känsla av att det inte är så mycket som skvalpar där ute, säger Norling.

Hur menar du när du säger att det inte skvalpar?
- Det finns udd, spets och kvalitet på varje individ där ute på träningsplanen. Det är min känsla. Sedan har vi fyra spelare på landslagsspel, och möjligtvis någon enstaka på väg in också. Vi har satt en bra start, nu får vi se om det fortsätter. 

ANNONS

Trots att det bara är januari har det redan hunnit hända mycket i AIK:s trupp, som alltså är nära en "färdigbyggd trupp".

- Jag tror det betyder mycket, vi är betydligt längre gångna i år än motsvarande tid förra året. Det är helt klart så. Vi har också gjort vissa justeringar i staben, för att de i staben ska få göra ytterligare saker som gör att de blir bättre. De får peta i saker som de är gjorda för att göra, säger Rikard Norling.

Ni har de senaste åren ofta haft det svårt på våren. Kan det här vara nyckeln till att ni vänder den trenden?
- Det spelar ingen roll. Ska man vinna ett mästerskap måste man upp i över 60 poäng. Då har man varken råd att börja eller avsluta dåligt. Det måste vara bra hela vägen.

Publicerad 2018-01-10 kl 19:23
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto