Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s sportchef vill inte svika Wesström: Han är unik

AIK uppges vara på väg att svika sitt löfte om Björn Wesström som kronprins efter Alex Miller. Men någon svekdebatt vill inte AIK:s ledning höra talas om som ser den förre sportchefen som ovärderlig i den nya organisationen.

- Sviker vårt löfte till Björn? Jag vet inte vad jag ska svara på den frågan? Den får du ställa till vår styrelse då jag vid det tillfället var scoutingchef, säger AIK:s sportchef Jens Andersson till FotbollDirekt.se.

- Vi utreder ju som bäst tränarfrågan både utanför AIK och internt och Björn Wesström har en enorm betydelse för oss, på både kort och lång sikt. Det får du tolka som du vill...

Björn Wesström fick i somras löftet om att efterträda Alex Miller när han redan efter sex allsvenska matcher tvingades lämna rollen som huvudtränare för den 60-årige skotten.
Rockaden slätades då över av AIK-ledningen med att Wesström behövde mer erfarenhet men ändå var en given kronprins till Alex Miller den dag han slutar.
En garanti som nu ser ut att ha lämnats därhän, enligt Fotbolls-Expressen.
Miller har avgått men Björn Wesströms namn finns inte bland kandidaterna att ta över.

- Det där kommenterar jag inte. Vi är mitt i processen med tränarfrågan och har inte på något vis bestämt oss för inriktning.

Skulle du se det som ett svek från er sida om han inte blir Millers efterträdare?
- Det där är för hypotetiskt eftersom vi i dag som sagt inte vet vart vi står i tränarfrågan.

Men AIK:s sportchef inser allvaret kring Wesström och aktar sig för att ta lätt på det löfte Wesström ändå så öppet och svart på vitt fått.
Andersson lovar därför att - oavsett vad som händer - anstränga sig maximalt för att ge den tidigare guldmakaren en tung roll i det nya AIK som håller på att ta form.
Erfarenheten efter så många år i klubben som scoutingchef, sportchef och huvudtränare gör honom ovärderlig, anser Jens Andersson.

- Hans betydelse är enorm för oss. Hans erfarenhet är unik i klubben och jag kommer att göra allt för att Björn ska bli nöjd och kunna bidra med så mycket som möjligt. Sedan i vilken roll - det får vi se.

- Min absoluta ambition är att Björn ska vara ett av våra viktigaste namn för en lång tid framöver.

Sportchefen har annars svårt att förstå proportionerna i tränarfrågan.
Problemen handlar - för honom - om så mycket mer än vem som blir ny tränare efter Alex Miller.

- Debatten handlar för mycket om tränarfrågan. Det är ju inte en person som kommer att lösa våra problem. Det handlar för mycket om en enda person - när frågan om hur vi ska lösa våra problem egentligen är så mycket större.

- Det kommer att krävas så många fler namn än bara en ny tränare - det är det som kommer att göra skillnad för oss.

Publicerad 2010-11-24 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons