POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK:s succéspelare om Värmland: Det var väldigt, väldigt tråkigt att bo där

Karikari, AIK

Från Stora Valla till Stadio San Paolo - Kwame Karikaris resa har gått från dumpad och superettan-utlånad till stekhet anfallare i allsvensk guldstrid och Europa League-möten med storklubbar. För mindre än två månader sedan var han i Degerfors:
- Det var väldigt, väldigt tråkigt att bo där, säger Karikari.

Kwame Karikari kom till AIK i april i fjol och sågs som om inte ersättare för så arvtagare till Mohamed Bangura. Men det gick länge trögt för anfallaren från Ghana och inför årets säsong så lånades han ut till Degerfors för att få speltid.

Det blev ett lyckokast – Karikari kom tillbaka i sommar och därefter har han gjort fem mål på sex matcher i allsvenskan och ett i Europa League, och – inte minst – blytunga mål. 1-0-målet som löste upp derbyt mot Djurgården och 1-0 i bragdmatchen mot CSKA Moskva. Nu berättar han om utlåningen:

– Jag var besviken när de berättade det. Det var för sent, bara två-tre dagar innan serien skulle börja. Men när Jens (Andersson, sportchef) berättade hur de hade tänkt så sa jag okej, inga problem, säger Karikari till Sportbladet.

I Degerfors blev det sex mål på 15 matcher och inte minst ordentligt med extraträning.

– Det har hjälpt mig mycket. Jag kom alltid till träningen innan den började och stannade alltid kvar efteråt och tränade extra.

Du är ambitiös som spelare?

– Ja, det måste man vara. Men det var också bara för att göra någonting. Det var väldigt, väldigt tråkigt att bo där. Det är ett litet ställe där det inte finns något att göra. Jag satt bara på rummet och såg på TV. Men det gjorde mig starkare.

Publicerad 2012-09-26 kl 10:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå