POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

AIK:s systemskifte kostade Dimitriadis startplats: "Tråkigt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborg-AIK i spelaren ovan.

SOLNA. AIK har bytt trebackslinje mot fyrbackslinje.
Det har inneburit att Panajotis Dimitriadis suttit på bänken i de två senaste matcherna.
- Att jag gjort det har inget med vad jag presterat att göra, säger 32-åringen till Fotbollskanalen.

De senaste två matcherna har AIK spelat med en fyrbackslinje, istället för en trebackslinje. Bara två mittbackar har fått plats i startelvan, vilket gjort att Panajotis Dimitriadis fått sitta på bänken.

- Lite besviken är jag ju, så klart. Jag är här för att spela och bidra så mycket jag kan och jag känner att jag kommit rätt bra in i min position som högermittback. Det är klart att det har varit tråkigt, men det är fotboll och ibland får man ta sådana här grejer. Det är bara att kämpa vidare, fortsätta träna bra och hårt. Av taktiska skäl har vi gjort lite förändringar när det gäller spelsystemet och det blev jag som hamnade vid sidan om nu. Sådan är fotbollen ibland. Det finns inte så mycket att göra åt det. Jag får bara fortsätta visa att jag ska vara med i startelvan framöver. Förr eller senare tror jag att det vänder igen. Det är som det är, säger 32-åringen.

Det är mot Häcken och IFK Göteborg som Dimitriadis ratats av tränaren Rikard Norling, som dock förklarat för spelaren att det inte är på grund Dimitriadis insatser som skiftet gjorts.

- Vi har pratat om det. Vi har ju självklart alltid en dialog om prestationer och så vidare. Att jag har inlett på bänken har inget med prestationen sig att göra, det handlar mer om att vi gjort en taktisk förändring. Ibland är det tydligt och då är det också enklare att gå vidare. Det viktigaste för mig är att vi har en dialog och att vi vet var vi har varandra.

Känns det bättre att det är på grund av att Rikard velat skruva på laget taktiskt istället för att det är kopplat till dina egna prestationer?
- Det är klart att det känns bättre att det är så. För mig är det viktigt att jag alltid gör bra i från mig och jag känner att de fyra matcherna jag fick göra gick bra. Sen hade vi ju velat plocka fler poäng på de matcherna så det är klart att det inte är någon fantastisk känsla. Det saknas fortfarande någonting. Det här är en lagsport och det är poängen för laget som räknas.

Att AIK gått ifrån sitt 3-5-2-system de senaste matcherna betyder inte att laget aldrig kommer att använda det igen framöver. Går de svartgula tillbaka till den uppställningen lär Dimitriadis ligga bra till för speltid igen.

- Jag har visat att jag är en spelare att räkna med på den positionen, sen är det upp till Rikard att bestämma när han behöver använda det verktyget.

Publicerad 2019-05-03 kl 22:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå