POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK:s tidiga julklapp till fansen – ingen chockhöjning

Trots svindyr mångmiljardarena - AIK:s fans kan pusta ut. Nu gör klubbens vd klart att priserna på nya Friends inte kommer chockhöjas.
- Jag kan lova att klackbiljetterna kommer att ligga i den prisklassen vi har på Råsunda nu, säger AIK:s vd.

Från koja till slott – AIK byter Råsunda mot Friends Arena nästa år, och med flytten till mångmiljardsatsningen i Solna kommer antagandet att biljettpriserna ska stiga gentemot Råsunda. Inte minst sedan AIK i somras skickade ut en enkät med förslag på säsongskortpriser som låg klart över nivån på den nuvarande nationalarenan. Exempelvis skulle den billigaste klackbiljetten gå på 2 700 kronor, mot för 1 500 kronor i dag.

Men nu lugnar AIK:s vd Thomas Edselius fansen. Den nya toppmoderna arenan med plats för 50 000 åskådare kommer inte innebära någon prischock.

- Jag kan redan nu lova att klackbiljetterna kommer att ligga i den prisklassen vi har på Råsunda nu, säger Thomas Edselius till FotbollDirekt.se.

- Och angående enkäten… det där var en enkät som Tottenham gjort i ett liknande syfte för något år sedan och vi tog den enkäten rakt av. Vi ville stämma av vad folk är beredda att betala, men den var främst riktad mot de som har dyrare säsongskort nu på Råsunda. Det blev väl inte helt lyckat om det gjorde folk oroliga.

Arbetet med prissättning på säsongskort pågår för fullt och den 1 oktober kommer alla priser presenteras. Det kommer bli dyrare på sina håll, men främst för de som redan nu betalar mer.

- Skillnaden är att det kommer att finnas långt fler sektioner och alternativ att välja mellan än i dag, mer differentierade priser helt enkelt. Nu har vi inte satt priserna, men det som kommer hända är att “vip-biljetter” eller vad vi nu ska kalla dem… de biljetter som är dyrast på Råsunda, de kommer att bli dyrare på Friends, det är helt klart.

- Men för de som står på Norra nu så ska det inte bli någon chockhöjning. Vi tittar mycket på Tyskland här, det är en förebild. Där har man insett värdet av att ha humana priser och att folk drar folk. Det är bättre att folk har råd och att vi fyller ståplatsläktaren.

Publicerad 2012-09-05 kl 13:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå