POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

AIK:s tioårsdeal: ”Tror vi är mer nöjda än Friends”

AIK presenterade i går ett tioårsavtal med Friends Arena - ett avtal som nu beskrivs i starka ordalag:
- Jag tror vi är mer nöjda än vad Friends är med det här avtalet, säger AIK:s ordförande Johan Segui.

Från en 75-åriga era med Råsunda in i framtiden ombord på något som utifrån ser ut som en gigantisk rymdfärja. I går blev AIK.s tioårsavtal i tvåmiljardersprojektet känt och det är ett avtal som AIK:s ledning i dag försvarar och myser åt.

I dag avslöjar AIK:s ordförande att det är ett kontrakt som är början på ett samarbete utan egentliga begränsningar och där AIK på sikt inte utesluter ett ägande i nya Friends.
- Vi kan bli delägare i framtiden, ingenting är omöjligt. Det finns med i hur vi tänker och våra ambitioner, berättar AIK:s ordförande Johan Segui för FotbollDirekt.se.

- Jag menar vi blev erbjudna att köpa Råsunda för några år sedan men kunde då inte ta den möjligheten så det är klart att allt är möjligt med den här nya arenan. Vi måste ju hela tiden se till AIK:s bästa och utveckling. Och om det i framtiden är att bli delägare i Friends så är det inte omöjligt, ingenting får vara omöjligt.

Hur mycket dyrare än Friends att spela på för er jämfört med Råsunda?

- Utan att säga för mycket så är avtalet rörligt så att spela för säg 3 000, om det någon gång skulle bli så, blir ingen minusaffär för oss sett till hyreskostnad…
- Jag tror vi är mer nöjda än vad Friends är med det här avtalet, eller säg så här: jag ser två nöjda parter i det här avtalet.

Beslutet som till sist togs om att låsa AIK vid nya nationalarenan fram till 2023 blev till sist ett logiskt och lättförsvarat beslut när förhandlingarna till sist, enligt vad FD erfar, slog över förväntningar.

- Utan att gå in på vilka förväntningar vi har haft och vad som blev; ja, kände oss så pass nöjda med innehållet i avtalet när det stod klart att vi valde att rekommendera tioårsalternativet.

- Vår rekommendation var först att skriva på för fyra år men sedan blev alternativet att skriva på för antingen fem eller tio år. Man ska komma i håg att det här är en jättelik process som tar tid så vi känner att fem år hade varit för kort tid och om vi ser till ett eget arenaalternativ så anser vi inte att det är realistiskt att skapa ett sådant alternativ på kortare tid än tio år.

Hur känslomässigt har det varit att vara en av huvudpersonerna i ett sådant här stort beslut som nu är taget?

- Vi har ju funnits i 75 år i Solna så det är ju inte bara någonting man gör…
- Man rycker inte bara upp bopålar härifrån. Jag menar jag och många AIK:are med mig; vi vet ingenting annat än det här. Det här har ju alltid varit vårt hem.
- Det är klart att vi med viss fasa lämnar något som varit vårt hem så länge. Att lämna Råsunda som varit fantastiskt för oss i 75 års tid…

Men
- Men Friends arena är…jag kände ju första gången jag kom in att, ”Fan det här var ju inte så stort, det här är ju ganska intimt och kan bli jäkligt bra för oss”. Så kände jag, berättar Segui om sin första anblick inifrån skrytbygget.

- Man ska komma i håg att vi får en arena som är top-of-the-line i hela Europa. Det kommer att gå och skapa tradition och känsla här också.

Till sist – hur ser du på Stockholmsarenan i Globen-området?

- Nu får jag väl kritik för det här men det är klart att det också är en fantastisk arena. Skillnaden? Jag vet inte. Det är så jämnt. För oss har det handlat om location, location och location. För oss ligger Friends rätt och inte Stockholmsarenan.

Publicerad 2012-09-14 kl 15:04
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå