Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

AIK:s tvist med Adidas löst - miljonkravet borta

Adidas var missnöjt med AIK och krävde 1,5 miljoner.
Det slutade med att AIK slapp betala.
Detta enligt uppgifter till Fotbollskanalen.

I maj 2017 meddelade AIK att man beslutat sig för att byta materialleverantör från Adidas till Nike. Adidas var dock missnöjt med sättet som upphandlingen gick till på, och enligt uppgifter till Fotbollskanalen, hur och när AIK kommunicerade sitt nya avtal med Nike.

ANNONS

Det hela slutade med att företaget framförde ett ekonomiskt krav om 1,5 miljoner kronor på klubben då man hävdade att AIK begått kontraktsbrott.

"AIK Fotboll har erhållit ett krav från adidas på 1,5 MSEK avseende ett påstått brott mot avtal i samband med upphandling av materialpartner. AIK Fotboll har tillbakavisat detta krav", skrev klubben i sin kvartsrapport.

På torsdagen gick dock AIK ut med att tvisten lösts.

”Parterna har idag träffat en slutlig överenskommelse vilken innebär att utestående mellanhavanden mellan parterna regleras och att parterna därutöver inte har några anspråk på varandra.”, skrev klubben.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen innebär det i praktiken att det ekonomiska kravet från Adidas dragits tillbaka och att AIK slapp betala något till företaget.

AIK arbetade tillsammans med Adidas under 19 års tid. Inför den här säsongen bytte man dock till att spela i Nike-produkter.

ANNONS
Publicerad 2018-05-17 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto