Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

AIK:s valberedning hoppar av - men ordföranden tror på nytt förtroende

AIK:s valberedning hoppar av – dagar före årsstämman.
Nu finns inget förslag till en ny styrelse.
- Men jag utgår ifrån att vi får förtroendet, säger ordföranden Johan Strömberg.

Det stormar kring AIK Fotboll AB inför måndagens årsstämma. Vilka som ska styra bolaget framöver är oklart. Detta efter att nomineringskommittén valt att avbryta sitt arbete, med oförrättat ärende. I dagsläget finns inget utkast till vilka som ska ingå i styrelsen, och nu får huvudägaren AIK FF ta på sig att presentera en plan.

- Men jag tror på en ganska odramatisk stämma. Nomineringskommittén avträdde inte för att folk var missnöjda med hur bolagsstyrelsen ser ut. Det var ingen anmärkning på mig personligen till exempel. Som jag förstår det fick de kritik för hur de utfört sitt arbete, säger bolagsordföranden Johan Strömberg till fotbollskanalen.se.

Han berättar att det var under föreningens årsmöte förra veckan som några supportrar klev fram och klandrade det jobb som nomineringskommittén utfört sedan i höstas. Kort senare valde såväl Tom Strand som Roger Blomqvist och Thomas Lundmark att ställa sina platser till förfogande.

- Ja, det var några enskilda personer som tog upp det här under punkten övriga frågor. Och när vi i föreningsstyrelsen inte formellt gav vårt stöd åt nomineringskommittén kände de nog att det var droppen. De har haft ett svårt uppdrag och ansåg att ”enough is enough”, om du förstår vad jag menar, säger FF-ordföranden Göran Lööv.

Varför stöttade inte ni nomineringskommittén från föreningens sida?
- Vi tycker själva att de kommunicerat dåligt med oss som huvudägare. Processen har helt enkelt inte varit bra. Och det var likadant i höstas i samband med den extra bolagsstämman. Då fick FF komma fram med en lösning som i slutändan också blev nomineringskommitténs eget förslag, säger Lööv.

Enligt honom är det dock olyckligt att avhoppet kommer så sent, och att föreningsstyrelsen nu får göra om jobbet med att hitta lämpligt styrelsefolk. Särskilt som det var personer utan inblick i nomineringskommitténs arbete som till sist fällde den.

- Det är dags att vi drar på oss AIK-hatten och jobbar framåt med det som är bäst för vår sportsliga verksamhet. Självklart ska alla få säga vad de tycker, men alla kan inte vara med och bestämma om allting. Som supporter får du göra din röst hörd, men alla kan inte sitta i styrelsen och påverka på det sättet, säger Göran Lööv.

Han vet inte vilka personer som nomineringskommittén tänkt sig skulle sitta i bolagsstyrelsen, och Lööv vill heller inte berätta om Johan Strömberg kan räkna med att sitta kvar som ordförande.

- Inga kommentarer, men precis som han känner jag förtröstan och tror på en lugn årsstämma. Det gagnar ingen med en massa stök och bök.
- Man kan också konstatera att de sju som sitter i AB-styrelsen nu har gjort ett kanonjobb, inte minst med att få emissionen på plats. Men mer vill jag inte säga, säger Lööv.

Publicerad 2011-03-13 kl 00:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons