Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix

AIK:s vändning - Edselius får ansvarsfrihet

AIK ändrar sig angående Thomas Edselius. Den förre vd:n beskylldes först för att ha "ingått oförmånliga avtal" som skadat klubben – men vid årsstämman fick han ansvarsfrihet.

Fotbollskanalen har tidigare rapporterat om den turbulens som rådde inom AIK i samband med att Thomas Edselius lämnade posten som verkställande direktör under förra sommaren. I efterhand kom det fram beskyllningar om att han skulle ha gått med på affärsuppgörelser som inte var klubben till gagn, vilket påstods vara ett av skälen till att han klev av sitt uppdrag.

Rent konkret handlade det om kontrakt med företaget Sports Revenue Group, med Jonas Galotta i spetsen, där Edselius egenmäktigt uppgavs ha tackat ja till överenskommelser som AIK inte tjänade på rent ekonomiskt.

ANNONS

"Bolagets verkställande direktör under perioden 1 januari 2015 – 2 juni 2015, Thomas Edselius, ingick under februari 2015 ett flertal omfattande och delvis långvariga avtal för Bolagets räkning. Dessa avtal ingicks utan att styrelsen haft kännedom om innehållet och omfattningen av avtalen. Avtalen har varit oförmånliga för Bolaget", skrev AIK i sin bokslutskommuniké som släpptes för ett par veckor sedan.

Något som ledde till att AIK:s styrelse rekommenderade klubbens årsstämma att inte ge Edselius ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2015. En åtgärd som kan användas vid misstankar om att en direktör i ett aktiebolag medvetet brutit mot lagar, stadgar eller andra bestämmelser, och som kan leda till att bolaget stämmer vd:n, som i slutändan kan tvingas betala skadestånd.

Men så blir det inte. För när AIK Fotboll AB höll sin årsstämma på fredagen fick Edselius, och övriga beslutsfattare, ansvarsfrihet för sitt arbete.

"Styrelsens ledamöter och de verkställande direktörerna, inklusive tidigare VD Thomas Edselius, beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2015. Beslutet om ansvarsfrihet var enhälligt.", skriver AIK på sin hemsida.

ANNONS

Därmed kvarstår inga misstankar om oegentligheter från Edselius sida.

Publicerad 2016-03-11 kl 19:04

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto